YouTuber Enes Batur Hakkında 3 Ayrı Suçtan Soruşturma Başlatıldı

YouTube’da çektiği videolar ile oldukça büyük bir takipçi ve hayran kitlesine sahip olan Enes Batur Sungurtekin hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı , ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı.

AA'da yer alan habere göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Youtuber Enes Batur olarak bilinen Enes Batur Sungurtekin hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret' suçlarından yürütülen soruşturmaya yetkisizlik kararı verildi.

Amcasıyla çektiği video sonrası şikayet edilmişti

Enes Batur Tepkilerin Ardından Amcasını Aşağılayıp Küfür Ettiği Videoyu Sildi

Batur videoyu silip özür dilemişti

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Dosya yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi

Savcılık, Sungurtekin hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret' suçlarından yürüttüğü 13 müştekinin yer aldığı dosyanın, yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Yetkisizlik kararında, şüpheli Batur hakkında, infial oluşturan eylemiyle ilgili Türkiye'nin her yerinden şikayetlerin yapıldığı belirtildi.

'Soruşturma Antalya sınırlarında yapılması gerekli'

Adli yargılanma hakkının zedelenmemesi ve aynı eylemden dolayı farklı yerlerde birden fazla soruşturmanın yürütülmemesi, şüphelinin ikametgahı ile suçun işleniş yerinin Antalya olması, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da bu konuda soruşturma yürütüldüğü ifade edilen kararda, soruşturmanın bu yönleriyle Antalya yargı sınırları içerisinde yapılmasının ceza yargılaması açısından gerekli olduğu vurgulandı.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
29.11.2018

Sansüre hayır hayır dersiniz sonra da sansür istersiniz. Beğenmiyorsan izlemezsin. İzlettirmezsin çocuğuna olur biter. Nedir bu şikayet merakı anlamıyorum. Televizyon gibi de değil ki. Zorla önüne koymuyor kimse bu içerikleri. İzleme geç. Çocuğunu; gerizekalı, her gördüğüne özenen biri olarak yetiştirmen senin hatandır başkalarına atamazsın.

29.11.2018

tek çaresi var,youtube türkiyeden yüklenen videolara para kazanma özelliğini kapatsın bak bakalım 1 tane saçma salak youtuber kalıyormu ortada ;)

29.11.2018

Daha şimdi Murat Şen ve İbrahim Selim'i seyrettim. Para kazanma iptal olursa çaresiz bu insanlar da başka alanlara yönelir.

Pasif Kullanıcı
29.11.2018

Koskoca Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başka işi mi yok da böyle saçma sapan soruşturma yürütüyorlar ? Can sıkıntısından mı anlamadım. Şikayet edenler de memlekette tek problem olarak saçmalayan bir youtuberı mı görüyorlar ? Kocasından, sevgilisinden veya tanımadığı her hangi birinden şiddet gören onca kadın var. Neden kimse o kadınların lehine şikayette bulunmuyor ? Koskoca devlette tek derdimiz Enes. Her şeyimiz çok mükemmel çünkü.

29.11.2018

hay kadınların... konu yine kadına şiddete bağlandı. her gün 10 tane kadın ölüm haberi geliyorsa ona paralel olarak 100 tane erkek ölüm haberi geliyor ama kimsenin umurunda değil. ikide bi "kadınlar yaa" diye ötmeyin. erkekler savaşlarda, iş kazalarında, intihar vakalarında vb her şekilde kadınlardan çok daha fazla ölüm oranına sahip. siz kadınların ne bitmez mağdur edebiyatınız varmış anasını satayım.

TÜM YORUMLARI OKU (55)