Onedio Logo

Cumhurbaşkanı Gül'den Facebook ve Youtube Açıklaması

Kapak Görseli

Abdullah Gül: Youtube ve Facebook tüm dünyada geçerli olan platformlar. Kapatılması gibi bir şey söz konusu olmaz

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın 'Youtube ve Facebook'u kapatabiliriz' sözlerinin hatırlatılması üzerine, 'Önce bilinmesini isterim ki Türkiye demokratik bir hukuk ülkesidir. Özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederiz. Gerilemek söz konusu olmaz. Kimse de gerilemeyi özlemez zaten Türkiye'de. İnternet yasasını biliyorsunuz. Sıkıntılı durumlar vardı. Noksanlıkları düzelttiler. Youtube, Facebook, dünyada geçerli platformlar, kapanması söz konusu olamaz. Biz her zaman özgürlüğün genişletilmesiyle ilgili gurur duyuyoruz. Herhangi bir şekilde suç işlenirse, özel hayata saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla bunlar kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse, sanal ortamda da suç aynıdır” dedi.

İlker Başbuğ kararı

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla tahliyesi gündeme gelen eski Genelkurmar Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili bir soru üzerine Gül, 'Sayın Başbuğ'un kararının oy birliğiyle alınmasını çok değerli bir karar olarak görüyorum' diye konuştu.

Bakan Bozdağ'ın tahliye açıklaması

Gül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'Bugün bazı tahliyeler olabilir' sözleriyle ilgili olarak ise, 'Bunlarla ilgili bir şey diyemem. Bu hukukçuları ilgilendiren bir konu. Fikir beyan etmem doğru olmaz' görüşünü dile getirdi.

Başbakan ne demişti?

Başbakan Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında, internet yasası hakkında 'Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var' dedi. Başbakan, konuya ilişkin olarak 'Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil' ifadelerini kullandı. İnternette yayımlanan dinlemelerden sonra normal telefon kullanmaya başladığını söyleyen Erdoğan, 'Bu dinlemeler adamı ipe götürür, çok montaj var. Adamı eşinden ayırır' demişti.

T24.com

Popüler İçerikler

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun 'Aile' Tanımı Tartışma Yarattı: "Çocuğu Olmayan Aile Olamaz mı?"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun 'Aile' Tanımı Tartışma Yarattı: "Çocuğu Olmayan Aile Olamaz mı?"
RTÜK, 'Sokak Kedisi' Mahlaslı Ebru Uzun Oruç Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
RTÜK, 'Sokak Kedisi' Mahlaslı Ebru Uzun Oruç Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
Her Depremden Sonra Gündeme Gelen Tersine Göç Hakkında İstanbullular Ne Düşünüyor?
Her Depremden Sonra Gündeme Gelen Tersine Göç Hakkında İstanbullular Ne Düşünüyor?