Yönetici Pozisyonunda Çalışanların Yapmaktan Köşe Bucak Kaçınmaları Gereken Hataları Açıklıyoruz

İlk kez yöneticilik yapmak birçoğumuz için oldukça önemli bir durumdur...

Bu hem yaptığınız işte uzman olduğunuzu hem de liderlik yeteneğiniz olduğunu gösterir. Fakat ne yazık ki kesinlikle yapılmaması gereken davranışlar sergilenirse bu iş bir kabusa dönüşebilir. Yapılmaması gereken yedi hataya gelin birlikte bakalım...

1. Çalışanlarınızla aranıza fazla mesafe koymayın.

Yönetici pozisyonunda çalışmak çok iyi bir fırsattır. Fakat çoğu insan yetkili olduğunu göstermek için takımlarındaki çalışanlar ile aralarına mesafe koymaları gerektiğini düşünür. Birlikte çalıştığınız insanlar ile aranızda büyük bir mesafe koymak iletişim kopukluğuna neden olur.

2. Fazla arkadaş canlısı davranmayın.

Yönetici pozisyonunda olmak sizi korkutabilir ve yalnız hissettirebilir. Fakat bunu çalışanlarınıza fazlasıyla arkadaşça davranarak çözmeye çalışmamalısınız. Bir yönetici olarak bazen zor kararlar almanız gerektiğinde çalışanlarınızla çok yakın olursanız bunu onlara söylemek zor olabilir ve güvenirliğinizi sarsabilir.

3. Takımdaki çalışanlara tüm cevapları vermeniz gerektiğini düşünmeyin.

Yöneticilik, takımınızın olabildiğince iyi sonuçlara ulaşabilmesine yardımcı olmak demektir. Sorunlara en iyi çözümleri bulup takımınızı buna göre görevlendirmektir. Onlara seçeneklerini gösterin.

Çoğu insan yönetici olduklarında tüm cevapları bulanın kendileri olması gerektiğini düşünür.

Yöneticilerin takımındakilerin en iyi özelliklerini ortaya çıkarması gerekir. Onlara seçmeleri için en iyi seçenekleri sunmalısınız ama seçimi onlar yapmalıdır. Tüm cevapları onlara vermemelisiniz.

4. Bütün işleri yapmaya çalışmayın.

Yönetici olarak işi çalışanlarınızın yapmasına izin vermelisiniz. Yönetici olduğunuz için tüm işi sizin yapmanız gerekmez. Yaptığınız işe göre bazen geri çekilip çalışanların işi yapmasına izin vermelisiniz. Bazen ise onlara önce yol göstermeli ve sizin göreviniz bitince bittiğinde işlerini yapmalarını beklemelisiniz.

5. Başarı tamamen size aitmiş gibi davranmayın.

Yeni bir iş aldığınızda ne kadar başarılı olduğunuzu göstermek istemeniz normaldir. Fakat bu yapılan iş tamamen sizin eserinizmiş gibi davranmanıza neden olabilir. Bu sadece yeni bir görevde olmanın stresinden kaynaklanır.

Takımınızın da yapılan işte başarısı ve emeği olduğunu söylemeyi ihmal etmeyin.

Onların başarısı sizin de başarınızdır. Kazandıklarınızda onların da emeğinin olduğunu her zaman hatırlamalısınız. Aksi taktirde takımınızdakiler durumdan rahatsız olabilir, kendilerini kötü hissedebilir ve başka bir iş aramaya başlayabilirler.

6. Çalışanlarınıza emir vermeyin.

Yöneticilik bulunduğunuz pozisyon ile ilgili değildir. Yaptıklarınız ve etkiniz ile alakalıdır. İnsanlara patron olduğunuz için sürekli emirler yağdırmamalısınız. Bu kısa bir süre için işe yarıyor gibi gözükür ama uzun vadede bu çalışanların size saygı duymamasına neden olabilir.

Çalışanlarınızın yapması gerekenleri emir vermek yerine onlara anlatın.

İnsanlara emir verdiğinizde kötü hissederler. Bunun yerine onlara sorular sormalı ve yapmaları gereken işleri anlatmalısınız. Bu onlar üstünde bir etki sahibi olmanıza ve takım duygusunun oluşmasına yardımcı olur.

7. Çalışanlarınızı sürekli kontrol etmeyin.

Bu yeni yöneticilerin yapabileceği en kötü şeylerden biridir. Birinin sürekli omzunun üstünden bakıp işini bitirip bitirmediğini sorması kimsenin hoşuna gitmez. Bu takımınıza güven duymadığınızı gösterir. Çalışanlarınıza işlerini yapabilmeleri için zaman vermeli ve gerekirse yardım etmeyi önermelisiniz.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Başarılı Olmak İsteyen Herkesin Sabah Rutinine Mutlaka Eklemesi Gereken Alışkanlıkları Açıklıyoruz

👇

Girişimcilerin Başarılı Olmak Adına Aslında Neleri Feda Etmeleri Gerektiğini Adım Adım Açıklıyoruz

👇

Çıraklıktan Ustalığa Geçmek İsteyen Herkesin Mutlaka Hayatına Dahil Etmesi Gereken Yöntemler

Popüler İçerikler

Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı