Yolsuzluk Davası 'Düşes' Unvanından Etti

İspanya Kralı 6’ncı Felipe, yolsuzluk davasından yargılanan ablası Cristina’nın düşes unvanını elinden aldı. 

Cumartesi günü 50 yaşına basacak olan Prenses Cristina, 1997’de eski hentbol yıldızı Iñaki Urdangarin ile evlenmiş, babası ve dönemin kralı Juan Carlos’tan Palma de Mallorca Düşesliği unvanını almıştı. Cristina’nın düşeslik unvanının elinden alınmasıyla 47 yaşındaki eşi Urdangarin de Palma de Mallorca düklüğü unvanını kaybetmiş oldu.

Karara resmi gerekçe gösterilmedi ancak konunun Prenses ve eşi hakkındaki yolsuzluk davası ile ilgili olduğu tahmin ediliyor.

Prenses Cristina eşinin vergi kaçakçılığı yapmasına yardımcı olmakla yargılanıyor. Eski Olimpik hentbolcu Inaki Urdangarin hakkında zimmetine para geçirmek ve milyonlarca euro değerinde kara parayı kamu fonları aracılığıyla aklamaktan iki dava bulunuyor. 

Deutsche Welle Türkçe

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İstanbul’un Kalbi Özelleşiyor: Hükümetten 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü İçin Flaş Karar
Adını Mizahın Lokomotifi Twitter'ın Tarihine Altın Harflerle Yazdıran Tweetler
Maaşlardan Her Ay Yüzde 3 Kesinti Yapılacak! Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) Geliyor