Ne kötüler ne de tam anlamıyla iyilik sınırlarına girebiliyorlar. Bu yanıyla bizlere daha gerçekçi (ve bizden) geliyorlar ve onların felsefesi, sözleri, özellikleri kurgu sınırlarını aşabiliyor.
Sözün özü, kötü karakterlere duyulan sempati hayli normal çünkü kurgu dediğimiz şey bunu başarabildiği sürece var olacak.
Gelelim sizin görüşlerinize, siz kötü karakterlerin böylesine ilgi görmesini neye bağlıyorsunuz?
kotu yada iyi olmasi farketmez, insanlar icin cekici olan gucdur. istedigi herseye sahip olabilecek, istedigi herseyi yapabilicek gucde birini izlemek hoslarina gider, onda kendilerini gorurler. genelliklede bu kotu karaterdir cunku istedigin herseyi elde etmek cogu zaman kotu olmayi, birilerini ezmeyi gerektirir.
İyilerin sıkıcı olmasının nedeni izleyicinin iyi karakterle kendini bagdaştıramamasıdır çogunlukla.Kendini onun yerine koyduğu zaman iyi karakterin yaptıklarını kendinin yapmayacak olmasıdır.Hemen her insanın içinde kötülük vardır aslında.Bize veya diger insanlara yada inadığımız şeylere yanlış yapanları cezalandırmak isteriz,intikam almak isteriz yada canımız istedi diye yapmak iseriz ama birçoğumuz bunu dizginler birçok insanın aslında yapmak isteyipte yapamadığı söylemek isteyipte söyleyemeyip içine attığı bir çok şey vardır.İşte kötü karakterlerde kendillerinin yapmak isteyipte yapamadığı birçok şeyi yaptıklarını görürler ortak bir payda oluşur bir bağ hissederler falan.
Bu şey ya bunu biliyorum ben, yılan kişiliklere hayran olduğu özellikle belirtilerek diğer insanlara "korkun benden, ben böyle de zeki ve güçlüyümdür işte, zarar verebilirim, ona göre ayağınızı denk alın bana yamuk yapmayın" mesajı sadece. Ama bu çok ergence diyebilirsin diyin de çünkü ergenlik yaş sınırlı bir şey değil, 40 yaşında insanların da gayet ergence davranışları olabiliyor, insanları çok, çok gözlemlediğim için yabancı değilim. Offf çok havalııı yeaaa insanlara iftira atıp hayatını karakter mi en sevdiğiiiimmm oha herkesi işkence ile öldüren kan müptelası kötü karakter mi abi o adamım benim ya