YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı: Yüz Yüze Eğitim Başlayacak mı? Üniversiteler Açılacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun cevabı binlerce lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencisini yakından ilgilendirirken, konu hakkında araştırma yapılıyor. Alınan kararın ardından ardından 'Üniversiteler ne zaman yüz yüze olacak, online eğitim devam edecek mi?' sorusu aratılıyor. Peki, üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte üniversiteler hakkında merak edilen sorular ve yanıtları...

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı etkilere neden olan deprem felaketinin ardından üniversiteler için online eğitim kararı alınmıştı.

İki büyük deprem sonrası online eğitim sistemine geçiş yapılmasının ardından öğrenciler, yüz yüze üniversite eğitiminin ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerle ilgili son durumu aktardı.

Nisan Ayında Üniversiteler Açılacak mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada alınan kararların Nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek şartlar elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu hibrit öğretim seçeneğinin değerlendirileceğini duyurdu.

'Nisan ayında bu kararı yeniden değerlendireceğiz.'

Özvar açıklamasının devamında “Bizler için önemli olan üniversitelerde normalleşme sürecinin bir an önce başlamasıdır. Nisan ayı başları gibi bu aldığımız kararları yeniden değerlendirmek suretiyle imkanların el verdiği ölçüde bu hibrit veya harmanlanmış eğitim sisteminden, yani yüz yüze eğitimi de katmak suretiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamını öngördüğümüzü ifade etmek isterim.'dedi.

Hibrit Eğitim Nedir?

Hibrit eğitim, karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt