Yok Artık Dedirten Olay: Üniversite, Erasmus Ödeneğiyle Mobilya Takımı Almış

Sayıştay raporlarıyla birlikte usulsüz harcamalar gündeme geldi. Sayıştay raporunda Batman Üniversitesi hakkında dikkat çeken bir harcama yer aldı. Rapora göre Batman Üniversitesi, Erasmus programı için ayrılan 4 bin 350 Euro’luk ödeneği mobilya alımında kullandı. Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre, raporda, bu harcamanın Erasmus el kitabında yer alan kurallara aykırı olduğu ve hibenin öğrenci ve personel hareketliliği ile ilgisiz olduğu kaydedildi. 

Batman Üniversitesi'ndeki usulsüz harcamalar Sayıştay raporuyla gün yüzüne çıktı.

Batman Üniversitesi’nde, Erasmus programı için ayrılan ödenekten mobilya alındığı Sayıştay raporlarında yer aldı. 2023 Sayıştay raporuna göre, üniversite 4 bin 350 Euro’yu mobilya alımı için harcadı.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre, raporda, “Erasmus ve bireylerin öğrenme hareketliliği kapsamında sağlanan kurumsal destek hibesinin, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından her bir sözleşme dönemi kapsamında yükseköğretim kurumları için hazırlanmış olan el kitabı hükümlerine aykırı olarak harcandığı görülmüştür” denildi.

Erasmus kurumsal destek hibesinin kurallara uygun olmayan bir şekilde harcandığının belirtildiği raporda şu ifadeler kullanıldı:

2023 yılı içerisinde, 2017, 2019, 2020 ve 2022 bütçelerinden aktarma yapılarak Erasmus kapsamında yurtdışı ve yurtiçi seyahat ve etkinlikler için 7.079,27 Avro ve mobilya takımı alımı için 4.350,86 Avro olmak üzere toplamda 11.430,13 Avronun KD hibesinden ödendiği görülmüştür. Yukarıda belirtildiği üzere KD hibesi hareketlilik sayısı ile hareketlilik başına verilen hibe çarpılarak hesaplanmakta ve her bir sözleşme dönemine ilişkin KD hibesinin tahsis edildiği sözleşme döneminde harcanması gerekmektedir.

2023 yılı içinde harcanan KD hibesinin 2022 yılı sözleşme dönemine ait olduğu düşünülse dahi harcanan 11.430,13 Avroluk tutarın, yukarıda da belirtildiği üzere 2022 yılı için belirlenen 8.400 Avro KD hibesi tutarını aştığı görülmüştür. Bununla birlikte özel bütçe imkanları ile alınması gereken ve doğrudan Erasmus hareketlilik faaliyeti ile ilgili olmayan mobilya, tefrişat giderlerinin destek hibesinden karşılanmasının da El Kitabı’nda ve program rehberinde belirtilen ilke ve kurallara uygun olmadığı, ofis için koltuk takımı alınmasının Erasmus kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğini artırmaya katkı sağlamayacağı değerlendirilmektedir.”

Gazeteci Emrullah Erdinç, Polis Şeyda'yı Şehit Eden Suç Makinesinin Karakoldan Nasıl Kaçtığını Açıkladı
Feci Olay! Testi Hızlı Çözdü Diye Oğlunu Dövdü: Baba Gözaltına Alındıktan Sonra Serbest Bırakıldı
Cinsel Saldırıdan Ceza Almıştı: Belediye Başkanı ve Oğlu Terminalde Tekme Tokat Kavga Etti
"Okula Gidiyorum" Diye Evden Çıkan 15 Yaşındaki Yüsra Yavuz'dan Haber Alınamıyor

Popüler İçerikler

Yok Artık Dedirten Olay: Üniversite, Erasmus Ödeneğiyle Mobilya Takımı Almış
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
YORUMLAR
25.09.2024

Batman Üniversitesi mi :)) yok Çorum Üniversitesi, yok Çankırı Üniversitesi. Ne eğitim eğitim, ne adalet adalet, ne de biz insanız bence. İnsan gibi yaşayamıyoruz HER YER SUÇ MAHALLİ BU ÜLKEDE

25.09.2024

hiç şaşırmadım. artık işini layıkıyla yapan kişi görünce şaşırıyorum. bu kadar kötülüğün içinde nasıl şerefli ve namuslu kalabilmişler diye...

25.09.2024

haram malı bunlar helal gibi görürler. nedeni uydurdukları din bunu emrediyor . zaten başlalindakilerin kim olduklarını herkes biliyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ