Yoğunluktan Başını Kaldıramayanların İmdadına Hızır Gibi Yetişen 7 Çok İyi Uygulama

Bazen kendimizi o derece bir yoğunluk içinde buluruz ki 24 saat yetmez; işler bitmez; günlere saat ilave edesimiz gelir. Bu elimizden gelmediğine göre, elimizden gelen bir şeye odaklanalım: Zamanımızı nasıl daha verimli yönetebileceğimize; ve bazı işlere ayırdığımız süreleri nasıl kısaltabileceğimize.

İşte bu galeride, iş yaparken harcadığınız zamandan çokça tasarruf etmenize yarayacak bazı uygulamaları listeledik.

1. RescueTime, vaktinizi hangi sitelerde geçirdiğinizi, hangi saatlerde verimlilik kaybı yaşadığınızı tespit ediyor.

İş yapacağım diye oturduğunuz bilgisayarın başında, aslında bu sürenin ne kadarını Facebook, Twitter, Onedio 😎, Youtube gibi sitelerde geçirdiğinizin kaydını tutup raporlamasını yapan harika bir uygulama. Bilgisayarın ve telefonun arka planında çalışıyor ve ekranınızda ne kadar süreyle nerenin görüntüsü olduğunu tespit ediyor. 

Daha önceden belki biliyor olduğunuz Stayfocusd'dan farkı, vakit harcadığınız siteleri yasaklamak yerine, size ayna tutup kendinize çeki düzen vermenizi sağlaması. Hizmetlerinin tamamına yakınından ücretsiz olarak faydalanmak mümkün. 

RescueTime

2. Boomerang for Gmail, email taslaklarınızı sizin belirleyeceğiniz bir gün ve saatte göndermenize yarıyor.

Böylelikle tekrar tekrar taslaklarda vakit geçirmek zorunda kalmıyorsunuz. Boomerang ayrıca, okundu bilgilerini ve tıklanmaları da raporluyor. Üstelik cevap vermeyen kullanıcılara hatırlatma gönderme imkanı da var. 

Boomerang for Gmail

3. Trello son derece faydalı ve kullanışlı bir iş takip, iş geliştirme ve organize etme aracı.

Olabilecek her türden şirket organizasyonu ve grup çalışması için size çoklu iş yürütme imkanı sunuyor. Görevleri dağıtmaya, projeyi parçalara bölmeye ve takip etmeye olanak veriyor.

Özellikle de küçük işletmeler ve start-up'lar için sistemli çalışmayı çok kolaylaştıran, gerçekten başarılı bir yazılım.

Trello

NOT: Nispeten büyük çaplı bir organizasyon ya da kalabalık bir ekipseniz Slack daha kullanışlı olabilir.

4. Unroll.me ile gelen toplu email ve bültenlerden kolaylıkla kurtulmak mümkün.

Uygulama, bu tip gönderileri tespit edip gelen kutunuza düşmesini engelliyor. Tümünden tek tıkla 'üyelikten ayrıl' diyebilmek mümkün. Ya da bu tarz gönderileri bir araya toplayıp günün belirli bir saatinde tek email olarak gönderiyor. Böylelikle aslında önemli olabilecek bir şeyi de kaçırmamış oluyorsunuz. Uygulama Türkçe sitelerde de çalışıyor.  

Unroll.me

5. projeqt ise, son trend ve teknolojilere göre bir sunum hazırlama uygulaması.

İş gereği sık sık sunum hazırlıyor ama halen daha en bilindik PowerPoint numaralarından ötesinde bir şeyler çıkmıyorsa projeqt'i deneyebilirsiniz. Özellikle de grafik tasarımdan pek anlamıyorum diyorsanız. 

Uygulama sayesinde, mevcut PowerPoint ya da PDF sunumlarını dinamik içeriklerle (canlı tweet akışları, interaktif haritalar, videolar ve sesler gibi) zenginleştirebilmek mümkün. 

Aynı zamanda sunumlarınızın çeşitli cihazlar üzerinde daha kolay paylaşılabilir olmasını sağlıyor. 

projeqt

6. Buffer sayesinde tüm sosyal medya gönderilerinize saat kurup sıraya koyabilirsiniz.

Özellikle de küçük işletmelerde, kendi sosyal medya yönetimimizi kendimiz yapmamız gerekir; ki tüm gönderilere tek tek vakit ayırmak da epeyce zaman öldürücü bir işlem. Buffer gönderilerinizi bir nevi ara belleğe alıyor ve zamanlamasını ayarlamanızı sağlıyor. 

Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Snapchat ve Google+'ta gönderileri sıraya koyabilir; hatta aynı gönderiyi başka bir saatte tekrar göndermek isterseniz (retweet gibi) onu da zamanlayabilirsiniz. 

Uygulama ücretsiz; ama 'Buffer Business' özelliğini satın alırsanız ayrıca bu gönderilerin istatistik bilgilerine de erişebilirsiniz.

Buffer

7. Son olarak HubSpot CRM ise gayet pratik bir müşteri ilişkileri uygulaması.

HubSpot CRM, tüketicilere gönderdiğiniz mesajların hangi saatlerde açıldığı, hangi linklere tıklandığı gibi bilgileri size ileterek daha verimli bir pazarlama yapabilmenize ve müşterileri daha doğru biçimde hedefleyebilmenize olanak tanıyor. 

Aynı zamanda kolaylıkla email taslakları hazırlayabiliyor, hangi yeni müşterilerin sitenizde ne kadar vakit geçirdiği gibi bilgilere ulaşabiliyor; böylelikle hedef kitlenizi genişletebiliyorsunuz. 

HubSpot CRM

BONUS: Zamanı daha iyi yönetmenize yarayacak uygulamalar hakkında bu iki galeriyi de ziyaret edebilirsiniz.

Verimliliğinize Tavan Yaptırması Garanti Olan 12 Çok İyi Chrome Uzantısı
Gmail Kullananlar Buraya! Hayatınızı Fazlasıyla Kolaylaştıracak 14 Çok İyi Gmail Uzantısı

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
05.10.2016

#7 HubSpot CRM iyiymiş sevdim.

Uzun süredir Onedio takipçisiyim ve ilk defa bu kadar reklam bir başlığa denk geldim. Açıkçası yorumum onaylanır, onaylanmaz bilmiyorum ama... Yaklaşık 1.5 yıldır kullandığım CRM'i https://www.ofisim.com/crm/ önermek istedim. Kayıt olan herkese, 15 gün ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Bence denemeye değer, tercih sizin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ