Yogaya Yeni Başlayanlar ve Çocuklar İçin Uygun 13 Yoga Hareketi

Çocuklarınızla birlikte evde yoga yapmaya ne dersiniz? Yoga bilmeniz şart değil. Yogaya yeni başlayanlar ve çocuklar için uygun 13 yoga hareketi ile başlayabilirsiniz.

Hareketlere geçmeden önce en önemli kuralı belirtelim. 

Bu kural, bütün yoga hareketleri için geçerli, lütfen unutmayın: Nefes tutmak yok!

1. Yoga hareketlerine geçmeden önce yogayı nasıl eğlenceli hale getirebiliriz ona bakalım.

Farklı renk kartonlardan kareler kesin ve her birinin üzerine bir yoga pozunun adını yazın veya resmini çizin. Çocuğunuzun sevdiği bir müziği açın.

Sonra sanki sandalye kapmaca oynar gibi dairelerin etrafında dönmeye başlayın. Müzik durduğunda hangi dairenin önündeyseniz o pozu yapın. Unutmayın, bu oyunda elenme yok :)

2. Pozisyon 1: Lotus

Bağdaş kurup elleri dua eder gibi pozisyonda dizlerin üzerine koyun. Nefes alıp verin.

3. Pozisyon 2: Aslan nefesi

Bu çocuklar için en eğlenceli hareketlerden biridir. 

Bağdaş kurarak oturun ve ellerinizi avuç içlerinizi yere bastırarak ön tarafa koyun.

Burnunuzda derin bir nefes alın ve diliniz dışarıda olacak şekilde yüksek sesle 'ahh' diye aslan gibi kükreyerek nefes verin.

4. Pozisyon 3: Köprü

static.onecms.io

Dizleriniz bükülü şekilde yere uzanın ve ayaklarınızın yere tam bastığından emin olun. Dizleriniz kalça genişliğinde açık olsun. Kollarınız vücudunuzun yanında avuç içleri aşağı bakacak şekilde dururken vücudunuzu yukarı kaldırın ve bastırın.

5. Pozisyon 4: Ateş nefesi

Bağdaş pozisyonunda yere oturun. Ellerinizi dizlerin üzerine koyun. 

Burundan derin bir nefes alın ve nefesi karından boşaltın. Ardından ağız kapalı bir şekilde burnunuzdan kısa kısa nefesler alıp verin.

6. Pozisyon 5: Sandalye duruşu

Ayaktayken, dizlerinizi kırın ve sanki bir sandalyede oturuyormuş gibi yapın. Kollarınız yukarıda olsun. Hareketi doğru yaptığınızı anlamak için dizlerinize bakın, ayak parmaklarınızı görüyorsanız doğru demektir. Eğer görmüyorsanız, kalçanızı biraz daha geriye ittirin.

Çocuğunuz ne yapacağını tam olarak anlayamazsa bir sandalyeden yardım alabilirsiniz. Arkaya bir sandalye koyarak denemesini sağlayın ama sandalyeye değmemesi gerektiğini mutlaka hatırlatın.

7. Pozisyon 6: Bot duruşu

Dizleriniz önünüzde bükülü bir şekilde oturun. Biraz geriye yaslanın ve ellerinizi öne uzatın. Dengenizi sağladıktan sonra ayaklarınızı düz bir şekilde havaya kaldırın.

8. Pozisyon 7: Ağaç duruşu

Normalde iki elinizin de havada olması gereken bu pozisyonu yaparken, dengede durmakta zorlanırsanız, tek elinizle bir sandalyeye tutunarak yardım alabilirsiniz. Diğer eliniz havada olacak. Sandalyeden uzak olan ayağınızın tabanını diğer ayağınıza yaslayın. El yardımıyla ayağınızı resimdekinden daha yukarı da yerleştirebilirsiniz.

9. Pozisyon 8: Savaşçı

Savaşçı 1 pozisyonu için çocuğunuzun kollarını yukarı doğru iyice esnettiğinden emin olun. Bir diz 90 derece bükülü olarak öndeyken, göğsü de ileri doğru iteceksiniz.

10. Pozisyon 9: Yere bakan köpek

Pozisyona, 4 ayak üzerinde başlayın. Avuç içleriniz ile yeri iterek kalçanızı yukarı kaldırın. Başınız kollarınızın arasında ve bakışlarınız da bacak aranıza doğru olsun.

11. Pozisyon 10: Plank

Bu pozisyonda, dirsekleriniz omuz hizasında yerde olmalı. 

Ayak parmaklarınızı yere takın. Sırtınız dik, karnınız sımsıkı olsun. Bu şekilde 30 saniye bekleyin.

12. Pozisyon 11: Yay duruşu

Karnınızın üzerine yatın. Bu esnada kollarınız yanda olsun ve avuç içleri yukarı baksın.

Dizlerinizi bükün ve kafanıza doğru yanaştırmaya çalışın. Bu esnada derin bir nefes alın, üst bedeninizi yukarı kaldırın ve uzanarak ayak bileklerinizden tutun.

Karşıya bakarak 10-15 saniye durun. Daha sonra nefesinizi yavaşca vererek düzelin.

13. Pozisyon 12: Yukarı bakan köpek

Yüzüstü yatarak avuç içlerinizi yere bastırın ve göğsünüzü yukarı kaldırın. Dizlerinizi yerden kaldırabilmek ayaklarınızı yere bastırın. Bu pozisyonda, sadece elleriniz ve ayaklarınızın üstünün yerde olması lazım. Nefes alıp vermeyi unutmayın.

14. Pozisyon 13: Çocuk pozu

Çocuk pozu, en rahatlatıcı esneme hareketlerinden biridir.

Dizleriniz hafif aralık olacak şekilde yere çömelin. Kollarınızı yavaşça öne doğru uzatarak elleriniz ile öne doğru yavaşça kapanın. Uzanabildiğiniz kadar uzanın ve alnınızı yere yaslayın.

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR
23.02.2021

Yeni Başlayanlar | 80 Yoga Hareketi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ