YKS'ye Giren Geçten Dikkat Çeken Sözler: 'Okusam 3 Bin Lira Maaş Alacağım Kasmaya Gerek Yok'

Milyonlarca öğrenci üniversite hayaliyle YKS'ye girdi. Heyecanın tavan yaptığı sınav oturumlarından birinde isebir öğrencinin açıklaması dikkat çekti. Gökhan Varlık isimli öğrenci, 'Amacım falan yok. O yüzden heyecanlı falan değilim. Çünkü okusam aylık 3-3,5 bin lira maaş alacağım, bunun için bu kadar kasmaya gerek yok kafasındayım' dedi.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.07.2018

Hâlâ Türkiye'deki üniversitelerin eğitim verdiğini ve bu üniversitelerde aldığı eğitimle kendini geliştirebileceğini düşünenler var. Ben böyle polyannacılık görmedim gerçekten. Arkadaşlar Türkiye'deki üniversitelere tek bi amaçla gidilir o da iş bulmak. Size hiçbi üni'de robot yapmayı falan öğretmezler. Hiçbi felsefe okulunda hayatın anlamını bulamazsınız. Hiçbi dil okulunda lisan öğrenemezsiniz. Sırf kendini geliştirmek için bi şeyler yapacaksan da önce para sıkıntının olmaması lazım. Sanırsın ülkedeki bütün gençlerin babası Norfolk dükü falan. Paraya işe ihtiyaç yok. Git ufkunu geliştir gel şirketlerden birinin başına geç. Türkiye'de yaşıyosunuz sayın küçük polyannacıklar!

02.07.2018

Bravo kardeşim çok güzel özetlemişsin. İnsanlar inanılmaz mülksüzleştirilmiş durumda. Okul için para, para için iş, iş için okul lazım. Hal bu kısır döngüden ibaretken okuldan medet ummak abes. Okulun Doğasını sorgulayan yok. Eğitim problemi bir müfredat problemi değil. Bir kurum, bir bakış açısı problemi.

Pasif Kullanıcı
02.07.2018

Son zamanlarda gençler arasında ''okuduk da ne olduk'', yaşı büyük olanlar arasında da ''bak falancanın kızı oğlu okudu da ne oldu'' diye çok duymaya başladım. okumak hiç bu kadar itibarsızlaşmamıştı devlet önlem almalı.

02.07.2018

Siz bu cahil cühela takımının yorumlarına bakmayın okuyun asgari ücret alın, işsiz kalın ama yine de okuyun ruhunuz karakteriniz dünyaya bakışınız değişir, para kazanmasanız da kendiniz gelişirsiniz hayat tecrübeniz artar sorumluluk almayı öğrenirsiniz. Mümkünse aileden ayrı bir şehirde okuyun olmuyorsa da sorun değil mutlaka üniversite okuyun. Ayrıca önemli bir nokta bir tanıdığım 18 yıldır çalıştığı yerde geçen yaz 1800 TL alıyordu yani asgari ücretin biraz üstü. Okursanız 5-10 yıl çalışırsanız maaş ve mevki olarak çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz okumazsanız ömür boyu asgari ücret. Aylık 10.000 kazanıyorum diyenleri çok ciddiye almayın ticaret yaparsanız ve başarılı olursanız 100.000 lira da kazanabilirsiniz. Okumasanız da ticaret yapabilirsiniz o her zaman alternatifiniz ama okumayıp trilyoner olsanız bile hep keşke okusaydım diye pişman olacaksınız. O yüzden mutlaka üniversite okuyun okutturun...

TÜM YORUMLARI OKU (61)