YKS Soruları 2021 (TYT, AYT, YDT) Soruları ve Cevap Anahtarı Kitapçığı Yayınlandı!

YKS 2021 soruları ve cevap anahtarı 3 oturumunda tamamlanması ardından ÖSYM tarafından paylaşıldı. Sosyal medyada YKS yorumlarını paylaşan adaylar bir yandan da YKS soruları ve cevap anahtarı için ÖSYM duyurular ekranını takip ediyorlardı. YKS cevap anahtarı ÖSYM'nin yaptığı duyurunun ardından erişime açıldı. Adaylar, YKS oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ÖSYM.gov.tr ekranından erişim sağlayacaklar. İşte detaylar...

YKS Soru ve Cevap Anahtarı Erişime Açıldı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı..ÖSYM Başkanı Aygün, '2021-YKS’nin ilk aşaması olan TYT oturumu tüm sınav merkezlerimizde başarıyla tamamlanmıştır.' dedi. TYT oturumunun bitmesinin ardından sınava giren üniversite adayları TYT soru yorumlarına odaklanırken bir yandan da soru ve cevaplarına kilitlendi. Sınav nasıl geçti, sosyal medyada öğrenciler sınavı nasıl yorumladı.. Öte yandan YKS oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından erişime açıldı.

YKS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

YKS oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından erişime açıldı.

26 Haziran 2021 tarihinde uygulanan 2021-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 tarihinde uygulanan 2021-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2021-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına 27 Haziran 2021 tarihinde saat 19.20’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

YKS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN...

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin 2021 yılı takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 4 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

2021-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar “2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza 2021 Haziran ayının son haftası içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!