YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2021 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM'nin takvimine göre belli oldu. ÖSYM ayrıca üniversite tercihlerinin ne zaman başlayacağını da duyurdu. Peki, 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre 2021 YKS sınav sonuçlarının 4 Ağustos tarihinde adaylarla paylaşılması bekleniyor. 

YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu

YKS 2021 Sonuçları Nasıl ve Nereden Duyurulacak?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasından bir hafta sonra ÖSYM AİS sayfasında başlayacak. Sınav merkezi, 2021 Üniversite tercih kılavuzunu sitesinde yayımlayacak.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Paylaşımı Neden Sildi? Yarım Milyonluk Lüks Saate “Helal Para” Savunması
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap