YKS Sonuçları Erken Açıklanır Mı? ÖSYM YKS Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

Türkiye’de yaklaşık 2 milyon öğrenci geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ter dökmüştü. İyi bir üniversitede okuma hayali kuran öğrenciler, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. ÖSYM’nin sınav takvimine göre; 26-27 Haziran tarihlerinde yapılan YKS sınav sonuçları 4 Ağustos tarihinde duyurulacak. Peki, YKS sonuçları erken açıklanır mı? ÖSYM YKS sonuçları nasıl açıklanacak? İşte milyonlarca gencin merakla beklediği YKS sonuçlarıyla ilgili tüm gelişmeler…

YKS Sonuçları Ne Zaman ve Nasıl Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre 2021 YKS sınav sonuçlarının 4 Ağustos tarihinde adaylarla paylaşılması bekleniyor.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

Milyonlarca gencin beklediği YKS sonuçlarının erken açıklanma ihtimali de bulunuyor. ÖSYM, geçen sene yaptığı bazı sınavları, yoğunluk durumuna göre erken açıkladığı olmuştu. Sınava katılan öğrenciler de bu sene erken açıklamaya dair beklenti oluştu. Yayınlanan YKS takvimine göre sonuçlar 4 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak. Ancak ÖSYM bir sürpriz yaparak 30 Temmuz Cuma günü de sonuçları açıklayabilir.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor