YKS Başvurusu Son Gün Ne Zaman? YKS Geç Başvuru Olacak mı, Geç Başvuru Ücreti Kaç TL?

Üniversite okuma hayali kuran öğrenciler, YKS sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor. YÖK, bu sene YKS’de baraj uygulaması olmayacağını duyurmuştu. ÖSYM’nin yayınladığı YKS başvuru kılavuzu ile birlikte YKS başvuruları da başlamıştı. 2022 YKS sınav takvimine göre YKS başvuruları 7 Mart’ta sona erecek. Bu tarihe kadar YKS başvurularını yapmayan adaylara geç başvuru şansı tanınacak. Peki, YKS geç başvuru ne zaman? YKS geç başvuru ücreti kaç TL olacak? İşte milyonlarca öğrencinin katılacağı YKS ile ilgili tüm merak edilenler…

Milyonlarca öğrencinin YKS hazırlıkları devam ediyor. Üniversitede okuma hayali kuran öğrenciler, YKS sınavlarında ter dökecek ve aldıkları puanlara göre üniversite tercih işlemlerini yapacak. Bu sene YKS’de baraj uygulaması da olmayacak.

YKS Geç Başvuru Ne Zaman Olacak?

ÖSYM sınav takvimine göre 7 Mart’ta tamamlanacak YKS başvuruları sonrasında geç başvuru da yapılacak. YKS geç başvuruları 16-17 Mart tarihlerinde yapılacak.

YKS geç başvurusunda, 115 lira olarak başvuru ücreti yüzde 50 zamlı olarak ödenecek.

YKS Ne Zaman Yapılacak?

2022-YKS 1. Oturum (TYT) 18 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak.

2022-YKS 2. Oturum (AYT) 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak.

2022-YKS 3. Oturum (YDT) 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak.

Haziran ayı içerisinde düzenlenecek üniversite sınavının sonuçları 20 Temmuz'da ÖSYM AİS üzerinden adayların erişimine açılacak.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
09.05.2022

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz ve bütün sorularına rehberlik hizmeti de dahil olmak üzere uzman kadrosuyla cevap bulabilecekleri yepyeni bir platform yapılmış. İsmi "QANKALAND". Web sitesini de buraya bırakıyorum. Umarım bütün öğrenciler en iyi şekilde faydalanır ve hayallerine kavuşur: https://qanka.land/ qankaland'in instagram hesabının linkini de aşağıda paylaşıyorum. https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/qankaland/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ