YKS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor! YKS Tercih Kılavuzu Yayınladı Mı?

YKS başvuruları hakkında beklenen açıklama nihayet geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Hasan Aygün, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS sınavı için önemli tarihleri açıkladı. Geçtiğimiz sene 2 milyondan fazla vatandaşlın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu sene de yoğun ilgi görüyor. Sınav hazırlıklarını yapan öğrenciler, YKS başvuru tarihlerini araştırıyor. YKS, üç oturum şeklinde düzenlenecek. 2021-YKS 1. Oturum (TYT) 26 Haziran’da, YKS 2. Oturum (AYT) ve YKS 3. Oturum (YDT) 27 Haziran’da yapılacak. İşte YKS başvuru tarihleri...

 

YKS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Ve Bitecek?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS başvurularının 4 Şubat’ta başlayacağını açıkladı. Aday, 2 Mart 2021’e kadar YKS başvurusunda bulunabilecek.

e-Devlet YKS Başvurusu Nasıl Yapılacak?

ÖSYM Başkanı, bu sene YKS başvurusu yapacak öğrencilerin arzu etmeleri halinde başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceğini açıkladı.

Aygün şunları söyledi;

'T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

Adaylar, ayrıca ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.

YKS Başvuru Ücreti Kaç Para Olacak?

YKS başvuru ücreti henüz belli olmazken, ÖSYM’nin yayınlayacağı başvuru kılavuzu ile birlikte ücret de belli olacak. Geçtiğimiz yıl YKS başvuru ücreti her bir oturum için 70 lira olarak açıklanmıştı Geç başvuru ücreti ise 105 lira olmuştu.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış