YKS 2. Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı Mı? YKS 2. Ek Yerleştirme Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

YKS’da uygulanan önceki iki yerleştirmede de herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, bu seneye mahsus olarak yapılacak YKS 2. ek yerleştirmeyi bekliyor. ÖSYM, YKS 2. ek yerleştirmede baraj puanlarının düşeceğini duyurmuştu. ÖSYM’den yapılan son açıklamada ise YKS ek yerleştirmenin nasıl yapılacağı ortaya çıktı. Peki, YKS 2. ek yerleştirme tercih kılavuzu açıklandı mı? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte ÖSYM’nin açıkladığı YKS ek yerleştirme ile ilgili tüm detaylar…

Üniversite adaylarının gözü YKS ek yerleştirmede. Baraj puanının düşürüleceği YKS 2. ek yerleştirme ile ilgili en çok sorulan sorulara cevaplar açıklandı.

ÖSYM’nin yayınladığı sorulara aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

ÖSYM YKS 2. Ek Yerleştirme Soruları

YKS 2. Ek Yerleştirme Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

ÖSYM, YKS 2. ek yerleştirme için henüz tercih kılavuzunu yayınlamadı. YKS 2. ek yerleştirmenin ne zaman yapılacağı da henüz belli oldu. Ancak ekim ayı içerisinde tercih kılavuzunun yayınlanması ve YKS 2. ek yerleştirme işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

2021-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

Popüler İçerikler

BM Genel Kurulu'nda Ortalık Karıştı: Türk Heyeti Salonu Terk Etti
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!