YKS 2. Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı Mı? YKS 140 Baraj Puanı İle Ek Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM, YKS ek yerleştirme sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. YKS 1. ek yerleştirme tercihinde bulunan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifresiyle ÖSYM’nin sitesinde ve ÖSYM AİS programı üzerinden sonuçları öğrenebilecek. ÖSYM, bu sene ikinci ek yerleştirme de yapacak. YKS 2. ek yerleştirmede baraj puanı da düşürülecek. Peki, YKS ikinci ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Üniversite adayları, ÖSYM AİS üzerinden sonuçlarını öğrenebiliyor. 2021-YKS ek yerleştirme sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların üniversite kayıtları 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM henüz ikinci ek yerleştirme için tercih kılavuzunu yayınlamadı. 7 Ekim’e kadar tamamlanacak üniversite kayıtları sonrasında boş kalan kontenjanlar belirlenecek ve YKS ek yerleştirme kılavuzu açıklanacak.

YKS 2. Ek Yerleştirme Baraj Puanı Kaç Olacak?

ÖSYM, bu seneye mahsus olmak üzere YKS’de 2. ek yerleştirme işlemi yapılacağını açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile YKS 2. ek yerleştirme işlemleri için şunları söyledi;

Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak. İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek. Birinci ek yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, TYT sınav puanı [140, 150) aralığında olan adaylar ile AYT/YDT sınav puanı [170, 180) aralığında olan adayların yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılacak.

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!