YKS 2. Ek Tercih Tarihleri Açıklandı, 3.Ek Tercihler Ne Zaman 2021? YKS 140 Puan Tercihleri Ne Zaman?

YKS 2.ek tercihler ve 3.ek yerleştirme, üniversite eğitimi almak isteyen bireyler tarafından yakından takip ediliyor. YKS barajından bu sene bir değişiklik yapıldı ve 140 puan üzeri alan adaylar tercih yapabilecekler. YKS 140 puan barajını geçenler ise YKS 2.ve 3.ek tercihleri bekliyorlar. YKS 2. ek tercih tarihleri belli oldu. Peki YKS 2.ek tercih ne zaman ve nasıl yapılacak, 3.ek tercih kılavuzu yayımlandı mı 2021?

YKS ek tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı ve üniversiteyi kazanan adaylar kayıtlarını gerçekleştirdiler. Üniversite sınavına giren adaylar diğer şanları olan YKS 2.ek tercihleri bekliyorlar. Bu süreçte YKS 3.ek yerleştirme kılavuzu heyecanla bekleniyor. YKS'den üzeri alan adaylar tercih yapabilecekler. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, Twitter hesabında tarihleri duyurdu. Peki YKS 140 puan barajını geçenler ne zaman tercih yapacaklar? YKS 2.ek tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

YKS 2. Ek Tercihler Nasıl Yapılacak?

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün paylaşımında şu ifadelere yer verdi; 'Değerli adaylarımız,2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.'

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"