Yıpranan Saçlarınızı Gül Suyu ile Canlandırın

Gül suyu daha fazla cilt için kullanılsa da, doğrusunu isterseniz saçların sağlıklı ve bakımlı uzaması için de son derece etkilidir. İşte gül suyunun saçlara olan faydaları

Gül suyu saç derisindeki kan akışını hızlandırır. Kanın akış hızı arttığında saç telleri daha sağlıklı uzar ve doğal yoldan beslenir. Gül suyu saç köklerini güçlendirdiği için dökülmeyi engellediği belirtilmektedir. Bunun yanında saçlardaki mat görüntünün giderilmesini sağlar.

Saç tellerine gül suyu ile bakım yapıldığında saçlarınız canlanarak parlar. Gül suyunun saçlara yapacağı olumlu etkiyi gül suyu içeren şampuanlardan da sağlayabilirsiniz. Saçınızda gün boyu birikmiş olan toz ve kalıntılar, duman gibi kokular gül suyu sayesinde yok olur. Saçların doğal yapısını bozmadan temizleyen gül suyu, saçı en iyi olacak şekilde arındırır. Gül suyu saçlara yararlı bitkisel yağlarla karıştırılıp kullanıldığında saçların kalitesini yükselterek kopmalarını engeller. Böylece saç yapısını güçlendirir ve saç kırılmalarının önüne geçer.

Gül Sulu Saç Maskesi 5 kapsül C vitamini ampulü, 1 çay bardağı gül suyu.

C vitamini ampüllerini kırıp gül suyu ile karıştırın, hazırladığınız karışımı saçınıza masaj yaparak sürün bu şekilde 1 saat saçlarınızda bekletin ve daha sonra saçlarınızın ılık suyla durulayın. Haftada bir kere uygulayacağınız bu saç maskesiyle, yıpranmış ve cansızlaşan saçlarınız eski sağlıklı görünümünü geri kazanacaktır.

kaynak: 724saglik.org/estetik-güzellik

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!