Yine Zekâsına Hayran Bıraktı! Stephen Hawking'den Akıllara Kazınacak Depresyon Benzetmesi

Onu uzayın, zamanın, hatta hemen hemen fiziğin işlediği her şeyin dehası olarak tanımaya çoktan alıştık. Nörodejeneretif rahatsızlığını 50 yıldan fazladır umursamayan Stephen Hawking, bu kez bir dersinde depresyonla ilgili verdiği öğütlerle karşımıza çıktı.

Dünyanın hayranlığını kazanmış bilim insanı Stephen Hawking'i genellikle uzay, zaman ve teorik fizik çalışmalarıyla takip ederiz.

Öte yandan bu büyük deha, son konuşmasında duygusal konularda da oldukça derin ve zeki olduğunu kanıtladı.

Hawking özellikle edebi, hatta şiirsel bir dil kullanarak depresyon ile başa çıkmaya çalışan insanlara seslendi.

Hawking depresyonu, çok yakından tanıdığı bir konu olan kara deliklere benzetti ve şöyle dedi;

"Bu dersin konusu şu, kara delikler aslında göründükleri gibi değillerdir. Bir zamanlar sandığımızın aksine, sonu olmayan birer hapishane değiller."

'Kara delikten çıkmak mümkün, ister kara deliğin dışına ister başka bir evrene doğru. Yani eğer bir kara deliğin içindeymiş gibi hissediyorsanız, asla vazgeçmeyin, bir çıkış yolunuz var.'

Royal Institute of London'daki dersinde 400 kişinin önünde yaptığı bu güzel benzetme o kadar dikkat çekti ki, sosyal medyada da hızla yayıldı.

Hawking, bu dersin ertesi günü 74 yaşına girdi ve tam 53 yıldır hastalığıyla yaşayarak bilime eşsiz hizmetler vermeye devam ediyor.

Aynı dinleyici kitlesinin önünde konuşan kızı Lucy ise, Stephen Hawking'in inanılmaz derecede iyi giden zihinsel formuna değindi.

'Onun bu yaşama isteğini ve tüm kaynaklarını, enerjisini, zihinsel odağını azimle yola devam etmeye harcaması gerçekten kıskanılası.'

'Öte yandan bu yola devam etme azminin tek amacı hayatta kalmak değil, sıradışı işler çıkarmak, kitaplar yazmak, dersler vermek ve engelli insanlara ilham kaynağı olmak.'

Sana olan hayranlığımız bir kez daha katlandı sevgili Hawking! Teşekkür ederiz!

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
YORUMLAR
11.01.2018

adamın yaşantısına bakmak zaten depresyondan çıkmak için bir neden aslında 53 senedir hastalığına aldırış etmeden bilime verdiği emek takdire şayan

11.01.2018

Ben 2 yıl boyunca depresyondaydım. 'Bu genç yaşında neyin depresyonundaydın len..' diyecekler olacak biliyorum. Ama depresyonda olduğunuzda bir sebebiniz olmuyor. Cidden açıklayamıyorsunuz. Şimdi geriye dönüp baktığımda ve kendime "neden depresyondaydım lan ben" diye sorduğumda bir cevap yok. Cidden kara delik gibi. Boş ve hissiz kalıyorsunuz. Hiçbir şey yapasınız gelmiyor. Hobileriniz ilgi çekici değiller. Mutlu olduğunuz veya eğlendiğiniz zamanların hepsi o boşluk hissi geldiği an yutulup gidiyor. Ben psikolojik destek alarak çıktım. Cidden çok zorlu bir süreç. Sizin için basit gelebilir ama benim gözümden zorlu bir zamandı. Bu yüzden doğru söylüyor. Çıkılmayacak gibi gözüküyor ama çıktığınız çok daha farklı bir bakış açısı kazanıyorsunuz.

11.01.2018

Tamam adam deha ama "kanka boşver sana kız mı yok?"tan öte bir şey dememiş. Aynı benzetmeyi biz yapsak kes la yarraaam diye bağırırsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (15)