Yine Şanlıurfa Yine Kuduz Vakası: 10 Günlük Karantina Başlatıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir köpekte tespit edilen kuduz sonrasında bir mahalle karantinaya alındı. 10 gün sürecek karantinada kuduz olan köpekle teması olan kişiler aşılanacak.

Şanlıurfa, geçtiğimiz günlerde kuduz vakalarıyla gündeme gelmişti.

İddiaya göre Buket Özgünlü isimli vatandaş, Şanlıurfa’da barınakta bulunan ve kuduz olana köpekleri Ankara’ya getirmişti. Özgünlü olay sonrasında tutuklanmıştı.

Şanlıurfa’da bir kuduz vakası daha tespit edildi.

Siverek ilçesi Sumaklı Mahallesi'nde sokak köpeğinin hayvanlara saldırması sonucu mahalleli, yetkililere haber verdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinde köpeğin öldüğü belirlendi. Köpekten alınan numunelerin incelenmesinin ardından kuduz olduğu tespit edildi. Ekipler kırsal mahalleye 10 gün kuduz karantinası uygulayıp, mahalle girişine 'Dikkat kuduz riskli bölge' tabelası astı. Bölgedeki diğer köpekleri de aşılayan ekipler, kuduz köpeğin ısırdığı hayvanlarla temasta bulunanların aşılarının yapılmasına yönelik bilgi verdi.

Karantina bölgesinden görüntüler 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Kuduz Oldukları İddia Edilen Köpekleri, Şanlıurfa'dan Ankara'ya Taşıyan Buket Özgünlü Tutuklandı
Niğde'de Sokak Köpeği Bir Kişiyi Isırdı: Kuduz Karantinası Başlatıldı

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama: 14 Yaşındaki Çocuk, 3.3 Milyon Suriyelinin Kimlik Bilgilerini Sızdırdı!
Devlet Bahçeli'den UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepki: "Vazgeçmezlerse Hollanda Sahada Tek Başına Kalmalı"
A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Macerası Sona Erdi! EURO 2024 Çeyrek Final
YORUMLAR
20.06.2024

eserinizle gurur duyun ite tapanlar!

20.06.2024

Bu Köpekleri kaçıran kadın hakkında bir sürü iddia var, yani dolandırıcılık hikayesi gibi duruyor. https://x.com/jahreinG/status/1800517808339681316 https://eksisozluk.com/entry/165252408 Artı kadın hala vicdan sömürüsü yapıyor ama madem köpekleri izinle çıkardı bunun belgelerini paylaşsın.

20.06.2024

kadın son 4-5 sene içinde 9 tane ev almış. daha ne olsun

Yine kuduzlukla alakası olmasada "abartmayın hayvanları suçlu gösteriyorsunuz vahşi yaratıklar gibi gösteriyorsunuz" diyen tayfa gelmeden önden bir uyarı yapayım. Bu durumun hayvan sevgisiyle alakası yoktur. Kuduz hayvanlar tehlikelidir çevredeki insanlara ve hayvanlara saldıp, ısırarak hastalığı yayarlar. Hastalık %90 ölümcüldür. Kuduz olan hayvanların karantinaya alması gerekir. Eğer hastalık aşırı derecede hayvanın vücuduna yayılmış ise acı çekmemesi için uyutulmalıdır.

20.06.2024

Anlamak istemiyorlar bro rantları var. mesela iddia paylaşıyorum adam, ad homeim yapıyor iddiaya cevap yazacağına. tutuklanan bu kadın 4-5 sene içinde kirasını ödeyemezken 9 ev sahibi olmuş mu, kendi estetik ameliyat parası 1 milyon tlyi geçmiş mi vs bunlara cevap vermemek için konuyu çeviriyorlar. https://www.youtube.com/watch?v=EIbGcQIK6CM https://www.youtube.com/watch?v=ujsaNdL3iCw

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ