Yine Metro Turizm Yine Skandal: Muavin Suriyeli Çocuğu Taciz Etti İddiası

Adı sık sık kötü haberlerle anılan Metro Turizm yine bir taciz olayıyla gündemde. Geçtiğimiz akşam Hatay'dan Bursa'ya sefer yapan firmaya ait bir otobüste muavin, küçük bir çocuğu taciz etti. Muavin dinlenme tesislerinde indirilirken şoför yaşananları inkar etmedi. 

Skandal, otobüsteki diğer yolcuların devreye girmesiyle ortaya çıktı.

Otobüste seyahat eden yolculardan Ezgi Deveci ve E.Ö., tanıklıklarını BirGün’den Seda Balmumcu'ya anlattı.

'Bu otobüste bir sorun var' diye bağırdı...

Otobüs yolcularından Ezgi Deveci, 'Dün akşam 18.30’da Hatay- Bursa seferi yapan Metro Turizm aracıyla Eskişehir’e gitmek üzere yola çıktım. Sabah 05:00 sularında Ankara- Eskişehir yolunda E.Ö. ,‘Bu otobüste bir sorun var’ diye bağırdı, ardından uyandım ışıkları açtılar” dedi.

'E.Ö.’nün çaprazında orta kapının arkasında Suriyeli bir kadınla kızı oturuyordu, sonra ışıkları kapattılar biz ne olduğunu anlayamadık” diyen Deveci, E.Ö.’nün kötü kokudan rahatsız olduğu için bağırdığını düşünerek geri uyuduğunu daha sonra Ankara-Eskişehir arasında Başkent mola tesisinde otobüsün mola verdiğini ve çocuğun annesi olan Suriyeli kadının Arapça, 'Bak burada da bir sürü kadın var' dediğini ifade etti.

Deveci, Bunu duyunca işkillendim. E.Ö.’nün yanına gittim, ne olduğunu sorduğumda ise muavinin Suriyeli kız çocuğunu taciz ettiğini söylediğini aktardı.

“Tuvalete kızın yanına gittim. Aile Türkçe bilmiyor. Ben Arapça anlıyorum ama çat pat konuşuyorum. Olayı anlattırdım. Muavin, orta kapının arka tarafında bulunan boşluktan elle cinsel tacizde bulunmuş. Kıza yaşını sordum 15 yaşındaymış” diyen Deveci, daha sonra çocuğun babasına şikâyetçi olmalarını söylediğini ancak babasının, ‘Yok yok muavin özür diledi Allah büyük’ dediğini söyledi.

'Muavin ortadan kayboldu, yeni biri geldi.'

Şoförün olayı yanlış anladığını söylediğini ve muavinin yanlarına gelerek “Senden başka kimse bu durumdan şikâyetçi değil sana ne oluyor” dediğini ifade eden E.Ö ise  “Ailenin şikâyetçi olduğunu söyledim. Çocuk korkudan titriyordu aile dil bilmediği için çok korkuyordu. Otobüste Arapça konuşan tek kişi muavindi bu sizin yaptığınız insanlık mı diye bağırmaya başladım. Polisi arayıp şikâyetçi olduk ancak polis Bursa otogarında polis olduğunu, gidince orada şikâyetçi olabileceklerini söyledi” ifadelerini kullandı. 

Muavinin yaptığı şeyi hiç inkâr etmediğini söyleyen E.Ö., “Suçsuz olsa inkar ederdi, defalarca çocuğu susturmaya çalıştığını gördüm. Çocuğun bu muavin ile gidemeyeceğini söyledim şoför muavini arkaya göndermeyeceğini söyledi sonra muavin ortadan kayboldu, yeni bir muavin geldi” dedi.

Aile şikayetçi olmadı.

Aynı otobüste yolculuk yapan bir avukat, Bursa’da ineceği ve adliyeye gideceği için şikâyetçi olmak isterlerse yardımcı olabileceğini ve Arapça bilen bir yolcu aracılığı ile iletişim kurduklarını ifade etti.

Avukat, “Sabah inince beni bekliyorlardı yanlarına gittim şikâyetçi olmak istemediklerini söylediler. Eğer çekindiğiniz, korktuğunuz bir şey varsa başlarına bir şey gelmeyeceğini söyledim birkaç kez tekrarladım ancak şikâyetçi olmak istemediler. Suç da çocuk 15 yaşında olduğu için şikâyete bağlı bir suç o yüzden ısrar etmekten başka yapabileceğim bir şey yoktu maalesef ikna edemedim” dedi.

Şirket tarafından açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili bilgi almak  için aranılan Metro Turizm Hatay şubesi, “Bu konu hakkında tarafınıza bir bilgilendirme paylaşamayız. Bu konu hususunda birçok şikâyet ve talep oluşturulabiliyor. Geldiyse ya da gelmediyse tarafınıza bilgi veremeyiz yetkililer zaten ilgilenir” dedi.

Popüler İçerikler

Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
YORUMLAR
12.09.2018

işte arap zihniyeti...şikayetçi olacak mısın ? - yok Allah büyüktür ... işte Türkiye yi yapmaya çalıştıkları kafa bu kafa arkadaşlarım.... kimse sesini çıkarmasın olan biten herşey Allah a havale edilsin..namussuzlar böyle devam etsin...

11.09.2018

abi binmeyin şu metroya nolursunuz, ben sırf metro yerine efetur ya da pamukkaleye binmek için metroyla 1 saatte gittiğim yolumu 2.5 saatte gidiyorum, şu iğrenç sapık metroya para ye dir mem

12.09.2018

Metro turizm denilince aklıma yolcunun üzerine attıran muavin geliyor hep .. Yemin ederim ömürlük reklam yaptılar adamlar :)

Aynı fikirdeyim asgsfhkjgkf 🤣

TÜM YORUMLARI OKU (36)