Yine 'Maalesef' Haklı Çıkar mı? Özgür Demirtaş'tan 2023 Asgari Ücret Tahmini Geldi!

2021'in sonlarına doğru kurlardaki tırmanışın da desteğiyle yükselişi hızlanan enflasyonla herkesin gözü asgari ücret zammına dönmüştü. Bu minvalde her ekonomist tahminlerde bulunuyordu. Takipçisi bol olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın 2021 yılı sonunda 2022 asgari ücret zammı için yaptığı tahmin ise viral olmuştu. Adeta yıllık astroloji yorumu beklentisiyle 2023 asgari ücret zammı açıklaması, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısından karar çıkmazken Demirtaş'tan geldi.

Enflasyon henüz yüzde 20'lerdeyken 16 Aralık 2021 öncesinde Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu paylaşımı yapmış ve 2022 yılı asgari ücreti açıklanması ardından da enflasyonda hızlı yükselişin sürmesiyle birkaç ay sonra alım gücündeki erime bariz olunca kahin ilan edilmişti.

Demirtaş, asgari ücrete yıllardır yapılmayan 2. zammın yapılacağını da öngörmüş ve yine kendi deyimiyle "maalesef haklı" çıkmıştı.

Daha Önce Haklı Çıkmıştı: Özgür Demirtaş'tan, Asgari Ücret İçin Yeni Tahmin! Bakana da Haber Verdi

2023 asgari ücretini belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün (20 Aralık 2022) 3. toplantısını yapmış ancak toplantıdan anlaşma ve sonuç çıkmamıştı.

Özgür Demirtaş da bu durumda herkesin kendisinden de bir şeyler duymak istediği ortamda 2023 asgari ücret tahminini açıkladı.

Demirtaş'tan yine içimizi açmayan ve hiç de olumlu olmayan ancak gerçekleri içeren ve gösteren hatta tokat gibi vuran bir asgari ücret analizi geldi!

twitter.com

Sosyal medyada milyonlarca kişinin takip ettiği Demirtaş'ın yeni tahmini kimileri tarafından anlaşıldığı kadarıyla sevilmedi.

Kimileri de "hiç yoktan iyidir" şeklinde yaklaştılar!

İnsan, gerçekten hayret ediyordu.

Komisyona yönelik eleştiriler de gelirken,

Başka ülkelerden örnekler verenler de oldu.

Umudunu kesenler de oldu.

Kimilerinin de analizi derinleştirdiği görüldü. Sizin asgari ücret analizinizi de yorumlara bekliyoruz!👇👋

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Asgari Ücret Tahmini Tutan Ekonomist Özgür Demirtaş Twitter Hesabından Açıklama Yaptı
Yine Haklı Çıkar mı? Özgür Demirtaş Enflasyonun Ne Zaman ve Nasıl Düşeceğini Açıkladı: "Demişti Dersiniz"
Prison Break'i Yeni İzlediğini Söyleyen Özgür Demirtaş, Taş Devrinden Gelmişçesine Dillere Düştü!

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
21.12.2022

Gerçekten merak ediyorum da bunlar ne tüketiyor da bu ilginç kâfir mafir yorumlarını yapabiliyorlar. Yani mevcut iktidarı eleştirdiğiniz zaman cahil insanlar size vatan haini haline şükret vs vs diyecek cesareti nereden buluyor anlamış değilim.

21.12.2022

Günlük geri alamayacağın minimum 8-9 saatini ve emeğini satıyorsun ömründen, ama istediğin yemeği yiyemeyip istediğin ayakkabıyı giyemeyip hatta üzücü ki temel ihtiyaçlarından kısıp faturaları ödemeye çalışıyorsun bi hayatın yok sosyali geçtim bir hayatın yok ev ve iş arasında mekik dokuyorsun şu hayatı kendine hak görenlerle aynı oy değerine sahip olmak gerçekten beni kahrediyor

22.12.2022

İnsanların içindeki umudu hayalleri beklentileri yaşama heveslerini çaldılar yerine korku endişe ruhsuz bir hayat empoze ettiler robotlaştırdılar. Telefonunu çıkar diyen dayılar teyzeler en güzel zamanlarını yaşadılar şimdi 16 yaşındaki gencin hayallerine laf ediyorlar. Yazık Sonumuz nereye gidecek böyle..

21.12.2022

Anlaşılmak istenmeyen şu: asgari ücrete gelen her zam maliyet artışı ve işten çıkarma demektir. O da enflasyon ve işsizlik demektir. İşin daha da korkutucu tarafı eğer asgari ücretliye yapılan zam oranında memur işçi ve emekliye zam yapılmazsa meslekler arası makas daralacak, en az alan memur da asgari ücrete kadar düşecek, yani orta direği yok edip fukara ve zenginlerden oluşan hindistan gibi bir toplum ortaya çıkacak

22.12.2022

Zaten öyle değil mi abicim? Bi tarafta ekmek alamadığı için ağlayanlar intihar edenler. Bir tarafta TL yi geç dolar ile alış veriş yapanlar dolar üzerinden hayat sürenler....

TÜM YORUMLARI OKU (26)