Yine Kuduz Vakası: Şanlıurfa’da Bir Kişi Tedavi Altında

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görülen kuduz vakasıyla ilgili kaymakamlıktan açıklama geldi. Bir kişinin tedavi altında olduğu olayda, bazı bölgelerde karantina uygulaması başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl Bitlis’te, köpek tarafından ısırılan bir çocuk kuduz sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Detaylar 👇

Köpek Isırması Sonrası Kuduz Olan Çocuk Hayatını Kaybetti

Türkiye’de bir kuduz vakası da Şanlıurfa’da meydana geldi. Kaymakamlık, kuduz vakasının yine köpek kaynaklı olduğunu duyurdu.

"İlçemizde kuduz vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda kuduz vakasını rastlanılmıştır. İlçe Hıfzısıha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda, söz konusu yerlerde karantina uygulamalar yapılmıştır. Ayrıca Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşlarına müracaat edilmesi gerekmektedir” denildi.

Kuduz hastalığının hastalık vücutta yerleştikten sonra uygulanan bir tedavisi bulunmuyor.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Kuduz Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Edilebilir mi?

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
06.07.2023

Hayvanları aşılamak ne kadar zor?

06.07.2023

Kuduz aşısı virüs bulaştıktan sonra yapılıyor.

06.07.2023

hayvan düşmanları havlamaya başlar birazdan

06.07.2023

peşinen şunu da söyliyim hayvanları aşılamak zor değil her boka para var buna da ayrılsın bı zahmet, sokak hayvanları kısırlaştırilip tam aşıları yapılsa en önemlisi barınak şartları düzenlense böyle olmaz. Ayrıca geçmiş olsun hastaya 🙏

06.07.2023

Ya yıllardır söylüyoruz aşısı var bunun neden aşılama yapmıyorsunuz hayvanlara neden ya neden ?hastalık bu aşısı da var üstelik arkadaş bu kadar zor mu sokak hayvanlarını aşılamak

06.07.2023

İnsanlara aşı bulamayan hükümet köpekleri mi aşılayacak? İsterseniz en yakınınızdaki hastaneye gidip aşı var mı diye sorabilirsiniz %90 ihtimalle kuduz aşısı olmadığını söyleyecekler.

TÜM YORUMLARI OKU (27)