Yine Kandırıldık! İnsanlar Dünyayı Gezdiğini Düşünürken Fotoğraflardaki Bulutların Aynı Olmasıyla Foyası Ortaya Çıkan Instagram Fenomeni

Tupi Saravia, BuzzFeed'e yaptığı açıklamada kameranın tam olarak algılayamadığı bulutları belirginleştirmek için fotoğraf düzenleme uygulaması kullandığını söyledi.

Yazdığı mailde "Olayın bu kadar ileri gitmesine anlam veremiyorum. Fotoğraflarda bulutlar aşırı ışıklı olduğunda Quickshot isimli programı kullanarak düzenleme yapıyorum." dedi.

"Gariptir ki, bu gezi hesabı sahibi kişinin tüm fotoğraflarında bulutlar aynı."

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Fotoğraflarda kullandığım bulutlar daha çok hoşuma gitti." Uygulamada farklı seçenekler de olmasına rağmen, aynı bulut biçimini kullanmış.

Fenomen, zaten paylaşımlarında açık bir eşkilde düzenleme yapması hakkında dürüst olduğunu söyledi. Hatta, takipçilerinden birine de aynı uygulamayı önererek, fotoğraf düzenlemesine yardımcı olmuş.

"Takipçilerim her zaman bunun farkındaydılar çünkü hiçbir zaman bunu gizlemedim. Onlara her zaman kullandığım uygulamaları söylüyorum."

"Bulutların beni takip ettiği şakasını yapan ilk kişi de bendim zaten."

"Tüketicileri ve hava modellerini etkileyebiliyor."

JoshEdits

"Biz neden sosyal medyaya geliyoruz!? Tüm fotoğrafları sahte göstermek için mi!? Bunu yapan başka kullanıcıları da gösterebilirim, bir fotoğrafçı olarak buna katlanamıyorum!"

zone41

"Fenomenlerin dürüstlüğü..."

ScottMonty

"Bu beni gerçekten hayal kırıklığına uğratıyor. Onun sahip olduğu şeyi isteyen birçok insan var: Uydurma internet gerçekliği."

ItsMarkVentura

Saravia, gelen negatif yorumlara çok şaşırmış. "Olay neden bu kadar büyüdü bilmiyorum, bu konuda hiç yalan söylemedim. Yanlış bir şey yapmadım ve amacım hiçbir zaman bu olmadı."

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
29.08.2019

Tamam da fotoğraf attığı yerlere yine de gitmiş değil mi? Ben de evinde oturup stüdyoda düzenleme yapmış, gitmediği yere gitmiş gibi göstermiş sandım. Meğer sadece ufak oynamalar yapmış. Attığınız başlıklara dikkat edin.

29.08.2019

gerçek haber sitelerine karşı bile onedioyu tercih etme sebebim başlıkların açık ve net olmasıydı. Başlık sanki kadın hiç gezmemiş gibi atılmış lütfen düzeltin ve siteden soğutmayın.

29.08.2019

onedio başlık hataların bitmiyor aq. gezmiş kadın zaten dünyayı

TÜM YORUMLARI OKU (11)