Yine Elimizden Düşmediler: Mart Ayının En Çok İndirilen ve En Çok Gelir Elde Eden Mobil Oyunları Belli Oldu

Mobil oyun sektöründe en güçlü otoritelerden biri olarak kabul edilen Sensor Tower'ın 2022'nin Mart ayına ait olan raporu açıklandı. En çok indirilen ve en çok gelir elde eden mobil oyunların yer aldığı rapor mobil oyun sektörünün gücünü neden hafife almamamız gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Mobil oyun sektörü son yıllarda çok hızlı bir gelişim gösterdi.

Akıllı telefon ve mobil cihazların marifetlerinin artmasıyla birlikte mobil oyunlar da deyim yerindeyse çağ atladı. Şimdilerde mobil cihazlarımızda tek parmağımızla kontrol edebildiğimiz ve bağımlılık yaratan oyunlardan tutun da karmaşık büyük bütçeli yapımlara kadar pek çok farklı oyunu oynayabiliyoruz.

Mobil oyun sektörünün güvenilir analiz kaynaklarından olan Sensor Tower da 2022 yılının Mart ayında mobil cihazlara en çok hangi oyunların indirildiğini açıklayan raporunu yayınladı.

Buna göre mart ayında liderlik koltuğunu 28 milyonu aşkın dudak uçuklatan bir indirme rakamı ile Merge Master kaptı. Merge Master'ı ise şubat ayını liedr bitiren Garena Free Fire takip ediyor. Mart ayında bir sıra gerilemiş olan sevilen battle royale oyunu 25,5 milyonluk indirme sayısına ulaştı. İlk çıkışını 2012 yılında yapmış olan Subway Surfers ise ilk üç içerisindeki yerini kimselere kaptırmamaya kararlı. Dile kolay, neredeyse 10 yılı geride bırakan oyun buna rağmen hala oldukça popüler ve genelde olmasa da App Store indirmelerinde lider.

Geçtiğimiz ayın en çok gelir elde eden oyunları ise şöyle oldu;

Mart ayı Tencent'in işine yaradı desek yalan olmaz zira genel gelirlere bakıldığında zirvede iki Tencent oyunu görüyoruz. Gelirlerinin yüzde 96,6'sını Çin'den elde eden ve 272,4 milyon dolarlık hasılat yapmayı başaran Honor of Kings ilk sırayı alırken onu 199,8 milyon dolarlık kazançla tüm dünyayı kasıp kavuran PUBG Mobile takip etti. Üçüncü sırada ise PC, konsol ve mobil cephesinde oyuncuların büyük beğenisini kazanmış olan Genshin Impact var.

2022'nin Mart ayında mobil oyunlar için en çok harcamayı yapan ülke ise ABD.

ABD'li oyuncular geride bıraktığımız ayda yalnızca mobil oyunlar için 1,9 milyar dolar harcadılar. Tüm dünya genelinde mobil oyunlara yapılan harcama ise 7 milyar doları aştı. Çin ise ABD'yi 19,2 milyon dolar ile ikinci sırada takipte.

İlginizi Çekebilir

Kınalı Elleriyle Arz-ı Endam Eden Valorant'ın Türk Ajanı Fade Oyuncuları İkiye Böldü: Bizi Yansıtıyor mu?
Favori Video Oyunlarınız Hakkında Duyunca Çok Şaşıracağınız, Ortamlarda Hava Atmalık 20 Enteresan Bilgi
Opera'nın Oyunculara Özel Gaming İnternet Tarayıcısı Opera GX Nedir? İşte Tüm Marifetleri

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!