Yılmaz Güney'in Hayatına Odaklanan 'Çirkin Kral Efsanesi' Belgeselinden Fragman Geldi!

Hüseyin Tabak imzalı Yılmaz Güney belgeseli ‘Çirkin Kral Efsanesi’nden fragman yayınlandı. 26 Ekim'de vizyona girecek olan belgesel 7 yılda tamamlandı. Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliğindeki belgeselde Michael Haneke, Costa Gavras, Fatoş Güney, Tarık Akan, Tuncel Kurtiz, Nebahat Çehre, Halil Ergün ve daha birçok önemli isimlerle yapılmış röportajlar yer alıyor.

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
26.09.2018

çok insan bilmez ama yılmaz güney 13 eylül 1974 "endişe" filmini çekmek için adana yumurtalığa gider. filmin çekimleri sırasında filmde kullanılan silah sesi efektini beğenmez ve gece gittikleri bir restoranda belinde ki silahı çıkararak havaya ateş etmek ister. orada bulunan yumurtalık savcısı sefa mutlu itiraz eder ve tartışma çıkar. yılmaz güney sefa mutluyu başından vurarak öldürür. suç ilk önce yeğenine atılmak istenir fakat yeğeni çelişkili ifade verince katilin yılmaz güney olduğu anlaşılır. ısparta cezaevinde tutukluyken kaçar yunanistan üzerinden parise gider ve burada ölür. bir çok insan yılmaz güneyin düşüncelerinden dolayı hapse girdiğini ve yurtdışına kaçmak zorunda kaldığını zanneder. ahmet kayaya benzetenler vardır ama olayın aslı budur.

26.09.2018

http://www.altinsehiradana.com/Makale/yilmaz-guney-ve-yumurtalik-olayi/190/ http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/ozgenturk-o-gun-yasananlari-ilk-kez-anlatti-18809525 http://www.gazetevatan.com/savci--yilmaz-guney-in-esine-kufur-etti-401398-magazin/ bu arada sefa mutlu savcı değil, ağır ceza hakimi, olay da sadece silah sesi değil.

26.09.2018

tuncel kurtiz öldü. tarık akan öldü. ve beglgesel yeni mi vizyona giriyor?

26.09.2018

adı üstünde belgesel. yıllarca çekilir. normaldir.

Şehit ettiği Savcımızın yakınları ile röportaj yapılmış mı ?

TÜM YORUMLARI OKU (8)