Yılların Efsanevi Korku Dizisi 'American Horror Story'nin Tüm Sezonlarına Mercek Tuttuk!

2011'den günümüze kadar devam eden Hulu dizisi American Horror Story, 2021 yılında çıkardığı 10. sezonuyla da hayranlarını sevindirdi. Biz de ilk sezondan son sezona kadar neler yaşandığını özet niteliğinde bu içeriğimizde yer verdik. Detaylar için sizleri aşağıya alalım.

AHS dizisini yüksek ihtimalle ya izlemişsinizdir ya da herhangi bir sosyal mecranın trendlerinde görmüşsünüzdür.

Bu dizinin öyle bir oyuncu kadrosu vardır ki Şampiyonlar Ligi desek yanılmayız.

Peki AHS dizisini mükemmel kılan sadece oyuncu kadrosu mu? Tabii ki de hayır! Hikayesiyle, atmosferiyle ve sürükleyiciliğiyle AHS serisi izleyenlerde karmaşık duygulara sebep olur. Gelin AHS evreninde en başından sonuna kadar neler olmuş beraber göz atalım... 👇

Yapım ekibi izleyicilere 11. sezonun da müjdesini verdi! Burada detaylıca anlattık:

En İyi Korku Dizilerinden Biri Olan 'American Horror Story' 11. Sezonuyla Geri Dönüyor! 🎉

1. Murder House (2011)

Bu sezonda neler olmuştu?

Vivian karakteri düşük yaptıktan sonra çocuklarıyla beraber Boston'dan Los Angeles'a taşınıyorlar. Harmon ailesi, restore edilmiş bir konak satın alarak buraya yerleşiyorlar. Yerleşmelerinden kısa bir sonra evin eski sakinleri olan Langdon ailesiyle tanışıyorlar. Bu ailenin üyeleri Constance Langdon, Tate, Addie ve sakat çocukları Larry Harvey'den oluşuyor. Ben'in başka bir kadınla ilişkisi olduğu için depresyona giren Violet umudu Tate'de buluyor. Langdon ailesi Harmon ailesinin huzurunu bozuyor kısa bir süre sonra da Harmon ailesi konağın hayaletlerle kuşatıldığını fark ediyor.

2. Asylum (2012-2013)

Bu sezonda neler olmuştu?

Rahibe Jude ve Mary ile tesisin kurucusu Timothy Howard tesisi yönetiyor. Psikiyatrist Oliver ve sadist duygulara sahip olan bilim insanı Arthur Arden da dahil olmak üzere hastaların tedavisi yüzünden suçlanıyorlar.

3. Coven (2013-2014)

Bu sezonda neler olmuştu?

Genç kızlar cadılara karşı kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrenmeleri için New Orleans'taki özel bir okula gönderiliyor. Yeni gelen Zoe kargaşanın içinde kendine ait korkunç bir sır saklıyor. Son zamanlardaki saldırganlığından endişelenen Fiona, uzun süredir ortada olmayan Supreme, Meclis'i korumaya kararlı bir şekilde kasabaya geri dönüyor ve yoluna çıkan herkesi yok etmeyi kafasına koyuyor.

4. Freak Show (2014-2015)

Bu sezonda neler olmuştu?

Sezon, Elsa'nın kendi annelerini öldüren siyam ikizleri Bette ve Dot Tattler'ı bulması ve gösteriye getirmesi ile başlıyor. Gösterinin diğer üyesi Jimmy Darling ektrodaktili ile doğan ve gösteriyi bırakıp yeni bir hayata başlamak isteyen bir genç olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca gösteride dünyanın en güçlü adamı Dell Toledo ve onun üç göğüslü karısı Desiree Dupree'nin de maceralarına tanıklık etmiştik.

5. Hotel (2015-2016)

Bu sezonda neler olmuştu?

Otelin sahibi James Patric March, madde bağımlısı Sally, yaşlı Kontes, Donovan ve annesi Iris, Liz Taylor ve birçok karakterin olaylara ve araştırmalara nasıl katkı sağladığını izlemiştik.

6. Roanoke (2016)

Bu sezonda neler olmuştu?

Belgeselin yapımcısı olan karakterimiz bu tür olaylar yaşamış insanları bulup röportaj yapıyor. Paranormal olayların yaşandığı eve tüm tanıkları toplayıp da farklı bir bölüm çekmek istediği zaman ise asıl sorunlar başlıyor. Evde kaldıkları üç gün boyunca herkes anlamsız sebeplerle ölüyor. Hayatta yalnızca tek bir kişi kalıyor.

7. Cult (2017)

Bu sezonda neler olmuştu?

Ally ve Ivy isimli çiftimiz nefret söylemleri ile çocukluk travması tetiklenen Ally’nin çocukluğunun yanında palyaço kılığına girerek herkesi öldüren bir tarikat liderini izliyoruz. İlerleyen bölümlerde geçmiş ve gelecek karşılaştırması yüzümüze adeta tokat gibi çarpılıyor.

8. Apocalypse (2018)

Bu sezonda neler olmuştu?

Coven sezonunda olduğu gibi bu sezonda da bir cadı hikayesi görüyoruz. Ancak bu sefer cadı karakterler erkeklerden oluşuyor. Aralarında yaşanan iktidar mücadelesi sonunda dünya kendini adeta bir nükleer savaşın içinde buluyor.

9. 1984 (2019)

Bu sezonda neler olmuştu?

İlk sezondaki eve geri dönüyoruz. Ancak bu sefer olaylar yalnızca hayaletin musallat olaylarıyla sınır kalmayıp Deccal ve cadıları da gözler önüne seriyor. Bölümlerin yarısı beyazken yarısı siyah! Bu teknikle birlikte izleyicilere geçmişle günümüz arasındaki fark anlatılmaya çalışılıyor.

10. Double Feature (2021)

Bu sezonda neler olmuştu?

'Red Tide' kısmında mücadele eden bir yazar, kızları ve hamile karısıyla, ıssız bir sahil kasabasına taşınıyor. Yerleştikten sonra, kasabanın gerçek sakinleri kendilerini yavaş yavaş göstermeye başlıyor. 'Death Walley' kısmında ise kamp gezisinde olan bir grup üniversite öğrencisi, onlarca yıldır süren korkunç ve ölümcül bir komplonun içine sürükleniyor.

En etkilendiğiniz sezon hangisiydi? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilgini çekebilir diye düşündüm:

Her Şey Çok Farklı Olabilirdi! Tek Bir Cümleyle Tüm Sorunları Çözebilecekken Bunu Tercih Etmeyen Karakterler
Film Dünyasının Önde Gelen Yıldızlarından Leonardo DiCaprio Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler
Filmleri Artık Eskisi Gibi İzleyemeyeceksiniz! Dünyaca Ünlü Filmlerde Daha Önce Fark Etmediğiniz Ayrıntılar

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
07.08.2022

BA YI LI YO RUM🤍

07.08.2022

Çok sevdiğim bir dizi 1. ve 2. sezon favorim

08.08.2022

Kadroyu mu övsem? Her sezon farklı işlenen konuları mı? Efektleri mi? oyunculukları mı? Muazzam bir dizi. Korku severler için müthiş bir seçim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ