Yıllardır Zorbalığa Maruz Kalan Little Mix Üyesi Jesy Nelson, Ruh Sağlığını Korumak İçin Gruptan Ayrıldığını Açıkladı

9 yıldır aralıksız şekilde kötü yorumlarla uğraşıyordu.

2010'ların en uzun soluklu ve başarılı kız gruplarından biri Little Mix.

2011'de kazandıkları 'X-Factor' yarışmasından sonra müzik dünyasına giriş yapan ve başarılarını sürekli katlayan grup; sadece İngiltere'de değil, tüm dünyada hayranlar kazandı.

Her şarkıları hit olan grup, yıllar geçmesine rağmen kariyerlerini başarıyla devam ettirdi.

Onlardan bir yıl önce aynı yarışmadan çıkan One Direction çoktan dağıldı, yine aynı yarışmanın Amerika versiyonundan çıkan Fifth Harmony de öyle. Little Mix, kendi jenerasyonunun istikrarlı gruplarından biri olarak sürekli üretmeyi sürdürdü.

Elbette her grupta olduğu gibi Little Mix'te de öne çıkan üyeler vardı.

Perrie Edwards, One Direction'dan Zayn Malik'le nişanlı olduğu dönem magazinin gözdesiydi. Grubun bir diğer üyesi Jesy Nelson da görüntüsü ile sık sık manşetlerde yer alıyordu.

Bilmeyenler için ekleyelim; İngiltere medyası ve magazini hiçbir ülkede olmadığı kadar acımasız. Hatta Meghan Markle'ın unvanlarından vazgeçerek Amerika'ya taşınmasında medyanın da payı olduğu biliniyor.

İşte aynı İngiltere medyası Little Mix'ten Jesy Nelson'ı hedef almıştı. Genç şarkıcının fiziği, fazla kiloları, estetikleri gündemden düşmüyordu.

Sadece medya da değil; internet kullanıcıları da sürekli ona yönelik yorumlar yapıyordu.

1991 doğumlu Jesy Nelson için yapılan 'yaşlı görünümlü, kilolu, çirkin' yorumları artık sıradanlaşmıştı.

Kliplerde ve konserlerde diğer grup üyelerinden farklı duran Jesy Nelson, bu süreçte ağır psikolojik sorunlar yaşıyordu.

Günümüzde neredeyse her ünlü için benzer bir online linç kültürü mevcut. Ancak herkesin bu duruma yaklaşımı aynı olmuyor. Biri için önemsiz olan yorumlar, bir başkası için çok kırıcı hale gelebiliyor.

Küçükken de okulda zorbalığa uğrayan, bu yüzden kendini yemeğe verdiğini açıklayan şarkıcı; yıllar sonra bu kez tüm dünyadan gelen siber zorbalığa dayanamadı.

2013'te Twitter trollerinin hakkında yaptığı ağır yorumlardan sonra intihara teşebbüs etti. Daha sonra bir tedavi sürecine girdi ve son dönemde öz güvenini tazelemiş görünüyordu.

Ancak son dönemde Little Mix'in etkinliklere üç kişi katılması Jesy Nelson'ın grubu bıraktığı dedikodularına yol açtı.

Son klipleri Sweet Melody de geçiş sahnelerinin sadece üç üyeyle çekilmiş olması da dikkatli gözlerden kaçmamıştı. Grup Jesy'nin biraz rahatsız olduğu için dinlendiğini söyleyerek dedikoduları savuşturdu.

Ancak sonuç olarak beklenen oldu; Jesy Nelson saatler önce yaptığı açıklama ile grubu bıraktığını açıkladı.

Ruhsal problemleri nedeniyle grubu bıraktığını açıklayan şarkıcı, 9 yıldır sevenlerinden büyük destek görse de son dönemde grupta olmanın kendisi için ağır bir yük haline geldiğini söyledi. Kendisine ve sevdiklerine daha fazla zaman ayırmak ve hayatında yeni bir sayfa açmak için Little Mix'ten ayrıldığını dile getirdi.

Hem Jesy'nin yazdıkları, hem de diğer üyelerin programlarına bakılacak olursa Little Mix artık yoluna üç kişi olarak devam edecek.

Ne yazık ki bu ayrılık açıklamasında bile siber zorbalığını sürdüren ve kötü yorumlara devam eden kullanıcılar vardı. Ancak artık göz önünde olan dünyaca ünlü bir grupta olmaması Jesy Nelson'a yapılan kötü yorumları azaltacaktır.

Kim ne derse desin, Jesy Nelson müzik tarihindeki en popüler 10 kız grubundan birinin üyesiydi.

Yorum yapanların çoğu da hayatta etrafa saldırmaktan başka hiçbir özelliği olmayan insanlardı. Umarız siber zorbalığın insanların hayatlarına ne kadar büyük etki ettiği daha kötü sonuçlar yaşanmadan anlaşılabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Ünlü Şarkıcı Billie Eilish İlk Kez Dar Kıyafetlerle Görüntülendi, Acımasız Eleştirilerin Gecikmemesi Sevenlerini Kızdırdı
Giderek 'Cadı Avı'na Dönüşen ve İnsanların Nefretlerini Kustuğu 'Siber Zorbalık' Hakkında Konuşmamız Lazım!
Koca Bir Yalan! Plastik Cerrahi ve Kozmetik Sektörünün Yönlendirdiği Güzellik Algısı ve Düşündürdükleri

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
15.12.2020

Yahu ne istediniz ki şu kızdan? Sesi de gayet güzeldi. Aldığı kilolar, estetikleri size bir zararı olmadığı müddetçe niye burnunuzu sokuyorsunuz? Salaklar ya! Bir insana yapılacak en vahşi şeyi yapıyorlar, psikolojisiyle oynuyorlar. Bu kız yarın bir gün intihar etse veya geçmişteki teşebbüsünde başarılı olsaydı linçleyenlerin bir çoğu ''Vah Vah! Tüh Tüh!'' diye yüzsüz yüzsüz açıklama yapardı. İnşallah bundan sonraki hayatın çok güzel geçer Jesy. Ve inşallah tekrardan sahnelere daha sağlam bir şekilde dönerek hak ettiğin yeri alırsın.

15.12.2020

İnsanlar ne kadar acımasız. Kız resmen, sizin gülüp geçtiğiniz o "masum" şakalar yüzünden intihar girişiminde bulunmuş. Hala yetmedi mi ulan? Ya ben anlamıyorum sırf biraz kilolu diye -ki gerçekten söylüyorum çok kilolu değil, balık etli biri ve resimlerden gördüğüm kadarıyla da yakışmış- neden bir insanı "linç" edersiniz? Linci bırakın, neden kötü yorum yapma niyetinde bulunursunuz? İnsanlar cidden kötü kalpli. Eğer ünlü olacaksan medya da halk da senin "onlardan biri" gibi olmana izin vermiyor. Sanki kendileri, ima ettikleri insanlarmış gibi...

15.12.2020

Şuan hem şok oldum hem de aşırı üzüldüm ya. Görüntüsünden dolayı bu kadar üstüne gidilmesi,igrenc yorumlar yapılması gerçekten onur kırıcı bir durum ama laf edenlerin halide ortadadır kesin.Kalpsiz,igrenc yaratıklar.Benim bile onlara böyle söylemem de kötü ama lütfen içinizdeki öz güven eksikliginizi insanlardan çıkarmayın.Azicik empati ya lütfen empati yapsanız ne zor durumlarla bas edildiğini biraz da olsa anlasanız keşke.Gerci çoğu da empati yapıp sonuçlarını bile bile saldırıyor kime ne anlatıyorsam.Yazık cidden yazık.Ben de zorbalık ve kilosu yüzünden cok zarar gören biriyim.Allah'a havale hepsi.Simdi bu kız bu travmayı ömür boyu unutmaz.Bi hayat böylece yok oldu.Duzeliriz lafi da hikaye geçmiş asla unutulmuyor.

TÜM YORUMLARI OKU (7)