Anahtar, toka, ulaşım kartı, bozuk para gibi materyallerin yasak olması nedeniyle öğrenciler yıllardır sınav kapılarında mağdur edildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yasağın kaldırıldığını bildirdi.
Anahtar, toka, ulaşım kartı, bozuk para gibi materyallerin yasak olması nedeniyle öğrenciler yıllardır sınav kapılarında mağdur edildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yasağın kaldırıldığını bildirdi.
Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre, bu yıl tüm sınavlarda şimdiye kadar yasak olan ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne serbest olacak.
ÖSYM Başkanı Aygün, “Bu yasaklarla özellikle ev anahtarı ve ulaşım kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacaklarından adayları sınav sonuna kadar bekleyecek birisi olmak zorundaydı. Toplu ulaşımı kullanarak da sınav binalarına ulaşma ve dönüş noktasında sorun yaşanmaması amacıyla ve olabilecek sıkıntıları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık” dedi.
Çakmakçı geçmiş yıllarda sınav öncesi oluşan kötü manzaraları hatırlatıp şöyle devam etti:
'Geçmiş yıllarda sınavlarda, güvenlik görevlileri tarafından adaylardan zorla piercing çıkarılan manzaralar yaşanmış, uzun süredir de sınav yapılan binaların önünde telefon, anahtar için tezgâh açan “emanetçiler” görülmeye başlanmıştı. Artık bu dönem sona erecek anlaşılan.'
Diğer yasakların sürdüğünü belirten Çakmakçı, şunları kaydetti:
'Sınavların yapıldığı binalara girişte aday ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle aranmaya devam edecek. Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş gibi metal içerikli eşyalar ve elektronik/mekanik cihaz, müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.'
yıllardır millet acı çekti intihar eden bile oldu stresten. geç kaldılar bu uygulama için ayrıca direk sınavı kaldırın insanların hayatı bi sınava bağlı oldu
Soruları dağıtırlar ama her türlü güvenlik önlemini de alırlar kopya çekilmesin diye =)
Bu yasakların başladığı yıl: 2010. Kopya skandalının patladığı yıl, ağustos sonu tercih yaptık bekliyoruz atamaya 1 gün kala tak eğitim bilimleri sınavı iptal, ekimde bir daha gireceğiz. Sınav günü geldi arabayla gittim kapıda çevirdiler anahtarla sokmadılar, emanet yok dedim nereye bırakacağım naparsan yap dedi polis. Tenhada bi ağaç buldum dibi çimenle kaplanmış attım oraya öyle girdim. Sanki o yıl kopya sınav öncesi organizasyonla dağıtılmamış gibi 9 yıldır insanlar mağdur edildi.