Yıllardır Gizemi Çözülemeyen ve Okuyanın İçinin Ürpermesine Sebep Olan Dünyanın En İlginç Olayları

Bazı olaylar ardında öyle gizemler gizler ki onları çözebilmek şöyle dursun üzerinde teoriler üretmek bile zordur. Dünyada bugüne dek gerçekleşen bazı ilginç olayları Onedio IQ Instagram hesabında ele aldık, şimdi o olayları ve daha fazlasını masaya yatırıyoruz. 

Dünyanın en ilginç olaylarına dair varsa teorileriniz, yorumlara bekleriz.

1. 1994'te, 13 yaşındaki Nicholas Barclay’in kaybolduğu polise bildirildi.

Tam 6 yıl sonra, Nicholas olduğunu iddia eden biri aileyi aradı. Aile oğullarını bulduğuna inandı ve o da Barclay ailesinin yanına taşındı fakat bir özel dedektif yeni Nicholas'ın asıl Nicholas’tan farklı bir kulak yapısına sahip olduğunu fark etti. Aileyi nasıl kandırdığı halen gizemini koruyor.

2. Ocak 1966'da, Avustralya'da Jane, Arnna ve Grant isimli 3 kardeş ufak bir gezintide sahile gitti ve bir daha geri dönmediler.

Şahitlere bakılacak olursa son olarak suyun kenarında bir adamla oynarken görüldüler, sonrasında bir polis memuru 15:00 sularında evlerine yürürken gördüğünü söyledi. Ailelerine rehin tutuldukları söylenen mektuplar gitti, ancak bunların sahte olduğu ortaya çıktı. Çocuklardan haber alınamadı.

3. 1913 yılından beri Kuzey Karolina'da bulunan Brown Mountain'da bir dizi gizemli ışık gözlemleniyor.

Bölgede elektrik kesintisi olsa bile bu ışıklar asla sönmüyor. Söylenene göre ışıkları en iyi Eylül-Kasım arası görmek mümkün. Acaba kaynağı ne?

4. 2 Şubat 1959’da Rus dağcı grubu Ural dağlarının eteklerindeki Mansiler tarafından “Ölüm Dağı” olarak adlandırılan bölgede sır dolu bir şekilde öldüler.

Rus dağcılardan geriye soğuktan kaskatı kesilmiş bedenleri, birinin koparılmış dili ve hiçbir darp izi olmamasına rağmen kırık kaburga kemikleri ve kafatası kırılmış bir dağcı kaldı. Hiçbir saldırı ve arbede izi bulunamayan olay yerinde yapılan çalışmalar sonuç vermedi, olay gizemini halen koruyor.

5. 1974 yılında bir çiftçi tarafından fark edilen Terra-Cotta ordusu atları, arabaları, hatta okları ve kılıçlarıyla 2 bin yıldır yerin altında kalan bir heykel-ordu.

Heykellerin birbirine çok yakın olması ve kırılgan yapıları arkeologların inceleme yapmasını hayli zorlaştırmıştı. Amacı ve kimler tarafından yapıldığı halen gizemini koruyor.

6. İsrail'de bulunan Rujm El Hiri, Golan Tepeleri'nde bulunuyor ve 40.000 bazalt kayadan oluşuyor.

Kimler tarafından ve daha da önemlisi ne için yapıldığı bilinmiyor. Bölgeyi ilginç kılan şeylerden birisi de yeryüzünde hiçbir dikkat çekmeyip sadece uzaydan görülebiliyor olması. Bazı bilim insanları yapının astronomik bir anlamı olabileceğini ve bu yüzden yapılmış olabileceğini belirtse de eldeki araştırma verilerinin yetersizliği belirsizliği artırıyor. Bilim insanlarının uzlaştıkları şey ise yapının M.Ö. 3500 yılında yapılmış ve yapımının ortalama 70 yıl sürmüş olduğu.

7. 1947 Haziran'ında Hollanda bandıralı bir gemi Sumatra açıklarında bir yardım çağrısı gönderdi.

İlk çağrıda 'Kaptan dahil herkes öldü' deniyor, hemen ardından gelen ikincisinde 'Ölüyorum' mesajı veriliyordu. Çağrıları alan bir gemi hemen yardıma gitti, SS Ourang Medan'a ulaşıldığında gemideki köpek dahil bütün mürettebat, elleri güneşe dönük ve suratlarında bir korku ifadesiyle ölü olarak bulundu. Kısa süre sonra bir patlamayla sulara gömülen geminin gizemi bugün bile varlığını koruyor.

8. 1 Aralık 1948'de Avustralya'nın Adelaide kentinin Somerton sahilinde kimliği belirsiz bir ceset bulundu.

Bulunan ceset yaz mevsimi olmasına rağmen oldukça kalın giyimliydi. Buna ek olarak giysilerde hiçbir etiket yoktu ve sahilde bulunmasına rağmen kıyafetleri az önce temizlenmiş gibiydi. Otopsi sonucu belirsiz bir maddeyle zehirlendiği anlaşıldı. Olayın gizem kazanmasına sebep olan şey ise, adamın giydiği ceketin gizli bir cebinde bulunan Tamam Shud yazan kağıt parçasıydı. Gazetelere verilen ilanlar sonucu, kağıdın koparıldığı kitap bulundu ve yazının Ömer Hayyam'ın bir şiirinin 'Bitti, tamamlandı' anlamına gelen son dizesi olduğu öğrenildi. Kitabın arkasında yazılı telefon numarası da bir hemşireye aitti. Hemşire, kitabı 2. Dünya Savaşı sırasında Alfred adlı bir teğmene verdiğini söyledi. Alfred bulundu ve ilginç bir şekilde ön sayfasında hemşirenin el yazısının bulunduğu kitapta Tamam Shud kısmının koparılmamış olduğu görüldü. Bu isimsiz cesedin sırrı o tarihten beri gizemini koruyor.

9. Bu köprü, 1950 sonrasında yapılan ihbarlarla köpeklerin buradan atlayıp intihar etmesi ile ünlüydü.

İlk olay Koli cins köpeklerin köprüden geçerken bir anda sebepsizce köprünün tepesinden 15 metre boşluğa atlamalarıyla gerçekleşmiş. Bazı olaylarda kurtulan köpekler de olmuş. Ancak bu köpekler daha sonra yeniden bu köprüye çıkarak intihar girişimlerine devam etmişler. Bu olayı daha da ilginç kılan asıl olay oradan atlayarak intihar eden bütün köpeklerin hep aynı taraftan ve aynı açıyla atlamış olmaları. Fakat 1994’te bir adam kendi bebeğini bu köprüden attı, sonra kendisi de atladı. Nedeni araştırmalar sonunda bulunamadı.

10. Circleville, Ohio sakinleri 1976 yılında isimsiz tehdit mektupları almaya başladılar.

Mary Gillespie bu mektupların esas hedeflerinden biriydi. Gillespie için tehditler sadece sözde kalmış olsa da kısa süre sonra kocası alkolle bağlantılı bir kazada hayatını kaybetti.

İlginç olan, kocası içki içen biri değildi. Bir grup jüri, Mary'nin kocasının erkek kardeşini mektupları yazmaktan suçlu buldu ve hapsetti. Ama o da hapiste kendi tehdit mesajlarını almaya başladı. 

Bu olaylara insanlık olarak kafa yormaya devam ediyoruz. Bu arada, her hafta farklı konu, kişi ve konseptlerle pazar günlerini bilgiyle dolduran IQ Pazarı'nı ve her gün yayınlanan, ilginizi çekecek paylaşımları Onedio IQ Instagram hesabında takip edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Demet Evgar, Bahar Dizi Setinde Kızının Kendisine Makyaj Yaptığı Tatlı Anları Paylaştı!
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
26.02.2019

en merak ettiğim dyatlov geçidi olayı ikincisi de tamam shud notuyla bulunan adam. her bu tarz haber okuduğumda en çok bu ikisine ne olduğunu merak ediyorum

27.02.2019

terra cota askerleri çinin ilk imparatoru qin shi huang ın mezarı için yapıldı sırlık bir yanı yok yani abartmayın

27.02.2019

ayna efendi : 1 - 0 : onedio

01.03.2019

#9 daki overtoun köprüsü olayı için bir hayvan davranışları uzmanı tarafından bir teori atılmıştı sanırım ortaya. teoriye göre köprünün altında bulunun bir bitkinin kokusu köpekleri etkiliyor ve köpekler şuursuzca o bitkiye ulaşmak istiyorlar ve oradan atlıyorlar. ama kanıtlanmadı bu sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (29)