Yıllarca Utandığı Aşırı Kıllı Vücuduyla Barışıp, Sürekli Tıraş Olmaktan Vazgeçen Kadın!

Leah Jorgensen yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle vücudunun görüntüsünden utanç duymuş ve yıllarca vücudunu tıraş etmiş bir kadın. Ancak en sonunda vücudunun bu durumunu kabullenmeyi öğrenip, onunla barış imzaladığını belirtiyor.

Polikistik Over Sendromu'nun (POS) çok sık rastlanan yan etkisi aşırı kıllanma ya da diğer adıyla hirsutizm Leah'nın hayatını da bir hayli zorlaştırmış.

POS yaşayan kadınların vücudunda artan androjen hormonu maalesef erkek tipi kıllanmaya yol açıyor.

33 yaşındaki Leah Jorgensen ergenliğinden beri bu yan etkiyle başa çıkmaya çalışıyormuş. Küçük yaştan itibaren vücudundaki kılları saklamak için daima önlem almak ve tıraş olmak zorunda kalmış.

Daima uzun kollu giysiler tercih etmesi gereken Leah bugüne kadar sürekli ne kadar kıllı olduğunu saklamak için çabaladığını anlatıyor.

"Ne kadar kıllı olduğumu hiç kimsenin anlamaması, uzun bir süre günlük hayatımın tek amacı olmuştu."

"İnsanlar sürekli niçin bunu giydin diye sorup duruyordu. Çok utanıyordum ve korkaktım. Kendimi bir kadın gibi hissetmiyordum."

Günlük hayatındaki bu depresif halini geride bırakmanın tek bir yolu olduğunu fark eden genç kadın sonunda vücuduyla barışmaya karar vermiş.

2015'te yaşadığı trafik kazasının da bu kararda etkisi olduğunu söylüyor. Kazadan sonra hastanede acilen giysilerini çıkarmak zorunda kalınca görüntüsünün diğer insanları ne kadar ilgilendirmediğini anlamış diyebiliriz.

Onu bir insan olarak gören herkes zaten olduğu gibi kabul edecektir, öyle değil mi?

Leah yaşadığı rahatsızlığı ve vücudunu gizledikçe ortaya çıkan sosyal izolasyon hissine de böylece son vermiş.

Şimdilerdeyse herkes gibi giyindiği ve özgürce var olduğu günlerin tadını çıkarmakla meşgul.

Hatta aynı durumu yaşayan kadınlar için motivasyon kaynağı olabilecek bir Instagram sayfası bile var! İsmi de @happyandhairy yani mutlu ve kıllı 🤗

Leah Jorgensen kendi hikayesiyle, özgüven sorunu yaşayan diğer tüm hirsutizmli kadınlara da ilham vermeyi amaçlıyor.

"Anladım ki, kılların görüntüsüne hiçbir zaman gerçekten antipati duymamıştım. "

"Yaşadığım sorun kıllarla değil, insanların bakış açısıyla ilgiliydi."

💪💪💪

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Bir İçerik Üreticisi Erkekleri Çekici Yapan Özellikleri Sıraladı: “Tek Elle Direksiyon Çevirebilmesi”
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
03.03.2018

Çok üzüldüm ya . Bu kadın ister miydi böyle olmayı ? Saçma salak yorum yapmadan önce bir düşünün . Lazer ve hormon diyorsunuzda keşke ağzınızdan çıktığı kadar kolay olsa.

03.03.2018

Bu POS rahatsızlığından bende de var.çok yaygın bir durum..hormon tedavisi var ama çok lanet bişey.sürekli kaybolup tekrar ortaya çıkıyor.kesin tedavisi ise kilo vermek.Ben kendi tercihim olarak spor yapıp kaslarımı geliştirmeyi tercih ettim çünkü küçüklüğümden beri fit bir insan olmayı hayal ederdim,beni mutlu edicek olan bu.Burda ki güzel hanımefendi de eğer vücudundan ve kilosunda memnun ve mutlu olmasaydı kilo vermeyi tercih eder herkesin uygun gördüğü bir forma bürünürdü ama demek ki bu ona göre değilmiş dimi?? Erkek milletinin kurallarına aykırı kadınlar çok tehlikeli olmalı mutlaka dışlanmalı ezilmeli çünkü onların göz zevkine hizmet edemicek olmaları kabul edilemez dimi.halbu ki dönseniz de bi aynaya baksanız bok bile sizden daha güzel gözükür

03.03.2018

balabslejwpsb son zamanlarda okuduğum en gerçekçi onedio yorumu 😂

03.03.2018

mantikli ve bilen arkadaslari tenzih ederek diyorum ki bu kadar gerizekalinin toplandigi nadir post bulunur. hala lazer diyet diyorlar lazere gitsede killar aynen devam edecek bosa para vermekten baska bisey degil kilo alimi kontrolsuz zaten nasil versin bu kadin . hasta ulan hasta

TÜM YORUMLARI OKU (75)