Yıllarca Kandırılmışız! Öğrendiğiniz Anda Yaşadığınız Hayatı Sorgulatacak Gerçekler

Yeri geldiğinde gündelik hayatımızda bazı şeylerin üstüne çok düşünmüyor, hatta düşünsek de 'Bence doğrusu budur.' diyerek aslında birçok hata yapabiliyoruz. Bilmemenin değil; öğrenmemenin ayıp olduğunu düşünüyor ve sizleri içeriğimizin devamını okuyamaya davet ediyoruz... 🙂

1. Klozete peçete sermek bir işe yaramaz.

Dışarıda lavabo ihtiyacınızı olabildiğince hijyenik bir şekilde gidermek istediğinizde, siz de çoğu insan gibi oturduğunuz yere tuvalet kağıdı seriyor olabilirsiniz. Ancak bunun temizlikten çok uzak bir çaba olduğunu biliyor muydunuz?

Tuvalet kağıtları, temas ettiği bakterileri yüzeyine hapseder ve mikropların yeniden üreyebilmesi için harika bir ortam oluşturur.

İnsan derisi ise, tuvalet kağıdına kıyasla söz konusu bakterilerle çok daha etkili bir savaş verir. Sadece herhangi bir açık yaranızın olmadığından ve oturduğunuz yerin kuru olduğundan emin olun. Ayrıca yüzeye hiç temas etmek istemiyorsanız, biraz zor da olsa 'squat' pozisyonunda ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

2. Aldığınız yiyecekleri buzdolabına yerleştirmeden önce temizliyor musunuz?

Eğer aldığınız yiyecekleri yeterince temizlemez ve uygun bir şekilde paketlemeden buzdolabınıza yerleştirirseniz, mikropların üremesine zemin hazırlayabilirsiniz. Ayrıca mikropların daha fazla yayılmaması için et ürünlerini, geri kalan yiyecek, içecek ve paketlerden ayrı olarak muhafaza etmelisiniz.

3. Çamaşır makinesine kıyafetleriniz daha temiz olsun diye fazladan deterjan eklemek israftan başka bir şey değildir.

Gereğinden fazla deterjan kullanmanız, kirleri bulaştıkları yerlere hapseder ve su ile akıp gitmelerini engeller. Bunun nedeni deterjanın oluşturduğu köpük hacminin, çamaşırlarınızdaki kirlerin yapışmalarına neden olacak bir zemin oluşturmasıdır. Bu nedenle deterjanın şişesi üzerinde yer alan ve tavsiye edilen kullanım ölçülerini aşmamanızda fayda görüyoruz.

4. Sifonu çekmeden önce klozetin kapağını kapatıyor musunuz?

Sifonu çekerken temiz su, halihazırda klozette bulunan kirli su ile karışabileceğinden bu işlemi yapmadan önce klozetin kapağını kapattığınızdan emin olun. Böylece üzerinize sıçrama ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz.

5. Bulaşık süngerinizi her yıkamadan sonra temizliyor musunuz?

Bulaşık süngerinizi düzenli olarak temizlememek, bakterilerin bulaşıklarınıza ve mutfak araç gereçlerinize yayılmasına neden olabilir. Bunun önüne geçmek için süngerinizi 5 dakika boyunca kaynar suda bekletebilir ya da bol su ile duruladıktan sonra süngerinizi 1 dakika süreyle mikrodalga fırınınıza koyabilirsiniz. Bu, süngerinizin üzerindeki bakterilerin ölmesi için yeterli olacaktır.

6. Gün içerisinde yüzünüze çok fazla dokunmamalısınız.

Koronavirüs ile hayatımıza giren temel hijyen esaslarından biri olan bu öneriyi de söylemeden edemedik. Bakterilerin vücudunuza yayılmalarını önlemek için gün içerisinde ellerinizi yüzünüze, özellikle burun ve göz bölgesine götürmekten kaçınmalısınız. Ellerinizi su ve sabun ile yeterince yıkamadan yüzünüze götürmeniz, zararlı bakterilerin vücudunuza yayılmasına neden olacaktır.

7. Gece boyunca telefonunuzu şarjda bırakmamalısınız.

Uzmanlara göre gece boyunca telefonunuzu şarj etmeniz, batarya kalitesini ciddi oranda azaltarak telefonunuzun kullanım ömrünü kısıtlayacaktır. Bir telefon için ideal şarj oranı yüzde 30 ila 50 arasıdır. Bu kulağa biraz az gelebilir ancak bataryanız için en sağlıklısı budur. Yine de şarjınızın çabuk bitebileceğinden endişe ediyorsanız yanınıza taşınabilir bir şarj cihazı alabilirsiniz.

8. Çubuk makarna kaşığının doğru kullanımını biliyor musunuz?

Bu kaşıkların ortası neden deliktir, hiç düşündünüz mü? Bu delik, 1 porsiyon çubuk makarnayı belirlemek için kullanılır. Haşlanmamış çubuk makarnaları bu deliğe hiç boşluk kalmayıncaya kadar yerleştirirseniz; 1 kişi için doğru miktardaki çubuk makarnayı elde edebilirsiniz.

9. Her şeyin fazlası zarardır.

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre dişlerinizi günde 2 dakikadan az süreyle gereğinden fazla fırçalamanız, dişlerinize ve diş minelerinize zarar verebilir. Dişlerinizi günde 2 kez ve en az 2 ila 4 dakika arasında fırçalamanız önerilir. Ayrıca bunu yaparken dişlerinizi aşındırabilecek diş macunu veya sert kıllara sahip diş fırçalarından kaçınmalısınız.

10. Yumurta ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdaları doğru muhafaza ettiğinizden emin misiniz?

Siz de bu ürünleri buzdolaplarınızın kapak kısmında yer alan raflarda mı saklıyorsunuz? Öyleyse yanlış yapıyorsunuz. Kolay yerleştirebildiğiniz ve ihtiyacınız olduğunda hemen ulaşabileceğiniz bir yer olduğu için uygun da görseniz; buzdolabınızın kapağını bir şey almak için her açıp kapattığınızda bu ürünler, sıcaklık değişiminden dolayı ister istemez olumsuz etkilenir. Bu nedenle bozulmaya meyilli gıdaları saklarken alt raflara ve ya daha serin olan arka taraflara yerleştirmeniz önerilir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...👇

Ayrıca bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Doğru Zannettiğimiz 22 Yanlış Bilgi
Bugüne Kadar Hep Yanlış Bilinen Birbirinden Farklı 15 Bilginin Doğruları
Yanlış Oldukları Düşünülse de Her Biri Dibine Kadar Doğru Olan Oldukça Şaşırtıcı 15 Bilgi

Popüler İçerikler

Elini Bir An Olsun İrem Helvacıoğlu'nun Omzundan Çekmeyen Ural Kaspar'ın Gergin Tavırları Tepki Çekti!
Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
YORUMLAR
03.08.2022

Tr'de herşeyin en azını yapıyoruz zaten merak etmeyin Yumurta ve sütü muhafaza edecek kadar çok alamıyor zaten millet Et ürünlerini geri kalan ürünlerden ayrı paketleyin demişler :):)

03.08.2022

Hepsinin tersini yapıyorum ve hala hayattayım.

03.08.2022

#7 Gece boyu şarjda bırakmak zararlıdır, ancak %30 ile %50 arasında bırakmak, tamamen palavra. %20 ile %90 arasında şarj etmek, ömrünü uzatır deniyor. Her gün şarj ettiğimiz için yine fayda etmez. Şarj ettikçe ömrü her türlü kısalıyor. İki yıl dayanıyorsa %10 eksik şarj edince 4 ay daha fazla gider. Kısacası, değmez.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ