Yıllarca Cildimizde 'Sivilce Çıkmış' Diyerek Geçiştirdiğimiz Küçük Beyaz Noktaların Ne Olduğunu Açıklıyoruz!

Yenidoğan bebeklerin yüzde 40 ile yüzde 50'sinin yüzlerinde minik minik beyaz noktalar vardır. Bazen bu beyaz noktalar yetişkinliğe kadar bizimle kalır. İyi haberse bunlara sahip olmak oldukça doğal. Peki bu beyaz noktalar nedir ve onlarla nasıl başa çıkabiliriz? Sizin için tüm bu soruların cevaplarını bir araya getirdik. İşte detaylar. 👇

Nedir bu beyaz noktalar?

www.instagram.com

Aslında bu beyaz noktaların esas ismi miliadır. Milialar cildin altında oluşan keratinle dolu kitlelerdir. Genellikle bu beyaz noktalar göz kapaklarında, elmacık kemiklerinde ve alında bulunur. Birçok insan miliaların bir akne çeşidi olduğunu düşünür fakat genellikle miliaları hormonlar tetiklediği için bu yanlıştır.

Peki milialar neden oluşur?

www.instagram.com

Milia'ya neyin neden olduğunu kimse tam olarak bilmese de bazı muhtemel cevaplar vardır. Cildiniz zarar görmüş olabilir, tahriş olmuş olabilir, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmış olabilir ya da yoğun kimyasal içeren ürünler kullanımından kaynaklı olabilir. Bunların hepsi milialara sebep olabilir. Diğer olası bir sebep ise gözeneklerde sıkışıp kalan ölü derilerdir. Son olarak, bunun en basit cevabı ise genlerinizdir. Bunu sonradan kazanmamış, en başından genetik olarak buna yatkın olabilirsiniz.

Nasıl başa çıkabiliriz?

www.instagram.com

Aslına bakarsanız onlardan kurtulmanın yollarını aramak zorunda değilsiniz çünkü onlar tamamen zararsız. Ancak, eğer estetik kaygınız varsa size yardımcı olabilecek birkaç çözüm yolu var.  Beraber bakalım. 👇

1. Cildinizi nemlendirin ve koruyun.

İyi bir güneş koruyucu ve nemlendirici edinmek güzel bir fikir olabilir. Bu ürünler cildinizi korumaya, yumuşatmaya yardımcı olacak ve cildinize esneklik katacaktır. Kış aylarında dahi güneş kreminizi sürmeyi unutmayın.

2. Cildinizi ölü derilerden arındırın.

Ölü derileri temizlerken en önemli husus aşırıya kaçmamaktır. Cildinize zarar vermemek ve daha fazla pütüre sebep olmamak için nazikçe ovalayın. Ölü derileri evde dikkatli şekilde temizleyin veya profesyonel yardım alın.

3. Retinol içeren ürünler kullanın.

Retinolün miliaları yok eden bir madde olduğu düşünülüyor. Retinol kremleri pürüzsüz bir cilt tabakası oluşturmanıza yardım eder ve cildinizin altına bir şeylerin birikmesini önler. Bazı retinol içeren ürünlerin cildinize zararlı olabileceğini unutmayın, bu yüzden daha yumuşak olanları tercih edin.

4. Salisilik asit kullanın.

Salisilik asit içeren ürünleri kullanmak aknelerle başa çıkmanın bir yolu olarak önerildiği gibi tabii milialar için de işe yarayabilir. Önemli olan cilt bariyerini inceltmektir. Bu şekilde miliaları cildiniz üzerinde tutamaz ve kurtulmuş olursunuz. Cilt bakım rutininize salisilik asitleri dahil edebilir, uyumadan önce kullanırsanız sizin için faydalı olabilir. Ama unutmayın, hiçbiri etkisi kanıtlanmış çözümler değil...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Parlak ve Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Evinizde Kolayca Yapabileceğiniz Etkili Maskeler
Sağlıklı Bir Cilt İçin Yüzünüzü Ne Sıklıkla Temizlemeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?
Saçlarınızın İncelmesine Sebep Olan Alışkanlıklarınızı Duyunca Saçlarınızı Süpürge Etmeye Son Vereceksiniz!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!