Yıllar Sonra Geri Geldi: Bakanlık ‘Din Subaylığı’ İçin İlan Açtı

Sadece savaş dönemlerinde kullanılan ve Kıbrıs Barış Harekatı’ndan beri ataması yapılmayan ‘Din İşleri Subaylığı’ için iktidar tarafından yeniden kadro açıldı.

Kuvvet komutanlıklarının tamamında yer alacak Din Subaylığı’nın tarifi, TSK’nın “Subay İhtisasları” bilgilendirme bölümünde şöyle yapıldı 👇

“Personelin, moral, sosyal refah ve mutluluğunun arzu edildiği seviyeye ulaşması için manevi telkinlerde bulunur. Din eğitimini, ibadet ve dinî törenleri idare eder. İbadethane ihtiyaçlarını ilgili makamlarla eş güdüm sağlamak suretiyle sağlar. Din işlerini sevk ve idare eder.”

Akit haberi 'Müjde' olarak duyurdu.

Akit ise, gelişmeyi bugünkü sürmanşetiyle okurlarına müjdeledi. “60 yıl sonra ‘Din Subaylığı’ müjdesi” başlığı kullanılan haberde, “Ecdadın şanlı zaferlerinin kilidi olan ve Mehmetçiğin milli ve manevi değerlerini en üst seviyeye çıkaran Din Subaylığı birimine personel alımı için başvurular 10 Aralık’a kadar sürecek” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu kadro, sadece savaş dönemlerinde hayata geçiriliyordu.

Bu sebeple kadro, en son Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanıldı.

FETÖ’den kapatılan Zaman gazetesinden Yeni Şafak’a, Diyanet-Sen’den AKP’ye yakınlığı ile bilinen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ne kadar farklı gazete ve kurumlar dönem dönem kadronun geri getirilmesini talebi yinelerken son olarak Akit gazetesi bu talebi dile getirmişti.

Okuyabileceğiniz diğer haberler 👇

Adana'da Sahra Hastanesini Kapatmışlardı: İzmir'de Spor Salonu Revire Çevrildi
Şeytanın Aklına Gelmez! Hamile Kılığında Karpuz İçinde Uyuşturucu Kaçakçılığı
Netflix, İstanbul'da Ofis Açacak

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.12.2020

Tüm devlet kadrolarına İlahiyat mezunlarını doldurdukları hâlde İlahiyat mezunları arasında da birikme, atanamama problemi başladı. İlahiyatçılara yeni kadro alanları açmak için yapılan uygulamalardan biri. Maksat diğer bölüm mezunları açlıktan sürünürken İlahiyatçılar işsiz kalmasın.

Pasif Kullanıcı
03.12.2020

O kadar çok ilahiyat mezunu var ki nereye koyacaklarını şaşırdılar artık

03.12.2020

Bencede

03.12.2020

iki yılınız kaldı daha sonra taksimde mendil açarsınız akp

TÜM YORUMLARI OKU (80)