Yıldız Kenter'in Kızı Leyla Kenter Vefat Etti! Leyla Kenter Kimdir, Neler Yaptı?

Türk dizilerinin ve Yeşilçam'ın sevilen ismi Yıldız Kenter'in kızı Leyla Kenter hayatını kaybetti. Uzun yıllardır kanser tedavisi gördüğü bilinen Leyla Kenter'in vefat haberini, Gül Onat duyurdu. Peki Leyla Kenter kimdir, kaç yaşında vefat etti? İşte Leyla Kenter'in hayatına dair detaylar...

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi efsane oyuncu Yıldız Kenter'in Nihat Akçan ile yapmış olduğu evlilikten dünyaya gelen çocuğu Leyla Kenter, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun yıllardır kanser tedavisi gördüğü bilinen Kenter'in vefat haberini oyuncu Gül Onat, sosyal medya hesabından "Sevgili Leylâ anneciğine kavuştun. Nur içinde yat. Çok Üzgünüm" ifadeleri ile paylaştı.

Leyla Kenter Kimdir?

29 Mart 1952'de dünyaya gelen Leyla Kenter, hayatının bir dönemini iş dolayısıyla Kenya'da geçirmiştir. Cambridge Üniversitesi'nde iki fakülte bitirmiş ve sonrasında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başlamıştır.

Leyla Kenter'in Hayatı

Leyla Kenter, aynı dönemde birlikte çalıştığı arkadaşı ile evlenmesi ile görevinden istifa etmiştir. Büyükelçilik yapan eşi ile birlikte Türkiye'ye döndüğü dönem Bilkent Üniversitesi'nde dersler vermiştir. Leyla Kenter bir süredir kanser tedavisi görmekteydi.

Leyla Kenter Oyunculuk Yaptı mı?

İki oyuncu ebeveynin çocuğu olan Leyla Kente; Başlık Parası (Nazlı) 1973, Fatma Bacı (Ayşe) 1972, Vahşi Çiçek (Sema) 1971, Anneler Ve Kızları (Iraz) dizilerinde de yer almıştır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Bu Dünyadan Bir Yıldız Geçti, Türk Tiyatrosunun Başı Sağ Olsun: Yıldız Kenter'in Başarılarla ve Sanatla Dolu Hayat Hikayesi
Yıldız Kenter Kimdir? Yıldız Kenter Kaç Yaşında Öldü? Aslen Nereli? Yıldız Kenter Hangi Filmlerde Rol Aldı?

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
5 Yaşındaki Çocuk Şüpheli Şekilde Hayatını Kaybetti: Son Sözü "Anne Beni Bir Şey Isırdı" Oldu
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!