Sadece bilirkişiye emanet edilmiş bir yargı sistemi ile devam edemeyiz. Kanun Meclis'te. Yargılamada ciddi bir hızlanma. Noterlik sistemini de AB standartlarına uygun olarak düzenleyeceğiz. Yargılama süreleri kısaltılmalıdır. 15 Temmuz darbecilerinden başlatıyoruz. FETÖ'ye ulaşmış binlerce kişi var. Hepsi darbeye karışmış değil. Darbeciler davaları uzatmak için başkalarının isimlerini veriyorlar işi sulandırmaya çalışıyorlar, darbecilerin yargılanması süratle yapılacak. Milletimizin yüreğine su serpilecek. Yargılama sürelerini kısaltmanın yolları var. İhtisas mahkelemeleri kurulacak. Uzlaşma mekanizması getirilecek. Bazı konularda mahkemeye gitmeden orada uzlaşacaklar, helalleşip gidecekler.
Denizlik, bilişim gibi kendi bölümlerinde mahkemeler kurulacak. İstanbul Finans Merkezi'ni yasal ve fiziki altyapısı ile hayata geçireceğiz.
'Ekonominin üretim gücünü artıracağız'
30 tane 40 tane ayrı izin ruhsat var. Bunların hepsi tek merkezden yapılmış olacak. Taşınır rehni, sadece bina arsa gibi varlıklar değil elindeki bilgisayar, torna tezgahı herhangi bir değer de iş yaparken teminat olarak görülecek. Bankalar bunları görmüyor. Bunları imkan dahiline getirecek, taşınır rehni kanunu yeni dönemde yasaya girecek. Çıraklık eğitimini zorunlu hale getiriyoruz. Ekonominin üretim gücünü artıracağız. Patent kanunu hayata geçireceğiz. Sanayide yerli üretimi kamu alımları ile destekleyeceğiz.
'Sağlıkta yerlileşmede önemli çalışmalar yaptık'
Sağlıkta yerlileşmede önemli çalışmalar yaptık. Sağlıkta yerlileştirme ve millileştirmede de daha ileri bir noktaya geleceğiz. Uzay araştırmalarında da çalışmalar yapacağız. Enerji çalışmalarımız olacak. Bilgi toplumuna gidiyoruz.
Gelecekten umudu olmayan bir tek ben miyim?
Sayın başbakanım, üretim yok, ihracat malumunuz; kredi kartına getirilen 9 taksit sınırlamasını 12`ye çıkararak, tüketici kredilerinde 48 ay olan vadeyi 72 aya uzatarak yani "millette para yok bari borçlanmanın önünü açalım" diyerek tüketim merkezli bir büyüme mümkün mü ki büyüme hedefini %5 olarak açıklıyorsunuz? Türkiye zaten hiç bir şey yapmasın millet akşam işten eve dönerken 2 ekmek alsa bile nüfus artış oranına göre tüketim kapasitesinin artmasıyla zaten %1,5 büyür. Bu tablo ortadayken 2016 yılında % 3,2 olan büyüme gerçek bir büyüme midir? Kafamda deli sorular var ama David Ricardo`yu futbolcu sanan ekonomi yönetimine ne sorabilirsin?
Okul öncesi eğitim ucretsiz olursa ve zorunlu olursa guzel olur hem okul oncesi ogretmenleri karli cikar hem cocuklar hem veliler.Cocuklar daha oyun hayatinin tadini cikarmadan okula baslayinca nefret ediyorlar ayrica iletisim kurmakta zorlaniyorlar ve el becerileri 0(sıfır) olarak basliyorlar.Zorunlu olsun ama ÜCRETSİZde olsun