Yılbaşında İstiklal Caddesi'ne Pompa ile Gül Kokusu Sıkılacak

Yeni yıl kutlamaları için İstiklal Caddesi'ndeki hazırlıklarını sürdüren Beyoğlu Belediyesi caddede sokak müzisyenleri için platformlar kuracak, pompayla etrafa gül ve lavanta kokusu sıkacak.

Yeni yılda Beyoğlu’nda pek çok değişikliğin olacağını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız;

“Işıklandırma ve yeşillendirme yapacağız. Daha ışıl ışıl bir İstiklal Caddesi olacak. Sokak sanatçıları için 16 farklı nokta belirledi ekiplerimiz. Burada önceliğimiz müziklerin birbirine karışmaması. Üzerinde solfej işareti olan duraklar yapacağız. Müzisyenler oralarda çalacak. Bütün İstiklal Caddesi boyunca hoş müzikler kulağınıza gelecek.' dedi.

"Burun için de koku planladık"

Yıldız ayrıca; 

'Işıklandırmayı yaptık, gözlerine hitap ettik. Müzik durakları ile kulağa hitap ettik. Burun için de koku planladık.Yerli yabancı turistler buradan geçerken hoş bir koku alsın istedik. Bir pompa ile etrafa lavanta kokusu, gül kokusu yayalım dedik. İstiklal Caddesi mis gibi koksun. Işıl Işıl bir Beyoğlu, mis gibi kokan bir Beyoğlu ve yeşil bir İstiklal Caddesi hedefledik” dedi.

"Caddenin altı ağaç dikmeye uygun değil"

İstiklal Caddesi’nin ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi gündemimizde diyen Yıldız, 

'Buranın geçmişini biliyorum. Tartışmaları da biliyorum. Bunu da hoş karşılıyorum. Daha çok talep buranın yeşillendirilmesi ile ilgili. Bizim de arzumuz bu. Manolyalarımızı İstiklal Caddesi’ne yerleştireceğiz. Şu anda ahşap saksılarda. Uygun yer bulduğumuz zaman ekeceğiz” dedi.

Vatandaşların İstiklal Caddesi’nde daha çok ağacın bulunmasını istediğinin farkında olduğunu belirten Yıldız, caddenin altının ağaç dikmek için uygun olmadığını belirterek, 

“Buranın zemini bildiğimiz toprak bir zemin değil. Kırıp döktüğünüzde farklı bir durumun çıkmaması lazım. Çok eski elektrik hatları, kanalizasyonların buradan geçtiğini biliyoruz. Çok eski zamanlardan kalma hatlar var burada. Tarihi bir mekan burası. Mümkün olan yerlere ağaçları dikeceğiz. Mümkün olmayan yerlere ahşap saksılarla koyacağız” diye konuştu.

Twitter'da ne dediler?

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
YORUMLAR

Ben de muhalifim ama eleştirmek için eleştirmenin de bir sınırı olmalı :D Belediyenin işi gül kokusu sıkmak mı diyor, yav kim dedi zaten belediyenin temel görevleri arasında bu var diye? Bir plan yapılmış halk için bir zararı da yok, bari bunun tatavası yapılmasın.

19.12.2019

akp'den o kadar tiksiniyorum ki üzerinize para yağdıracağız deseler sokağa çıkmam.

20.12.2019

Niye her şeyiniz geri zekalıca? Alerjisi olanlar ne yapacak? Bunun yerine ağaç dikin desen ''zemin ağaç dikmeye uygun değil'' diyor. Bu zamana kadar uygundu da neden artık uygun değil. Caddede sağ bıraktığınız tek ağaç Fransız Konsolosluğu bahçesinde. Orası da resmen Türkiye toprağı olmadığı için dokunamadınız. Dallamanın biri de ''Bu millete yaranılmaz'' demiş. Ulan caddedeki ağaçları, yeşillikleri söküp parfüm sıkmak nedir? Dünyanın hangi ülkesinde var böyle bir zihniyet?

20.12.2019

sakinleştirici yada şap cinsi bir şey sıkın bolca yoksa millet dağı taşı gondikleyecek hatta bazı sıfatsızların direk yüzüne falan sıkın...

TÜM YORUMLARI OKU (14)