Yılbaşı Ritüelleri: Yeni Yıla Bereketli ve Şanslı Girmek İçin Yapılacak Ritüeller...

Yılbaşına bir gün kala vatandaşlar yeni yıl için araştırmalar yapmaya başladı. Yeni bir yıla sağlık, huzur ve mutlulukla girmek isteyenler gözlerini internete çevirdi. Bolluk ve bereket aynı zamanda şans getirildiğine inanıldığı farklı ritüelleri uygulayan ve sonuç aldığını belirten bazı vatandaşlar ile durum bir yılbaşı geleneği haline geldi. İşte şans ve bereket için yılbaşı ritüelleri...

Yeni bir yıl yeni bir başlangıç olarak düşünenler yılbaşı için araştırmalara başladı. Yeni yılın başlangıcında kendisine hedefler, yapılacaklar listeleri gibi içerikler hazırlayanların yanı sıra, yılın daha iyi, daha mutlu, bereketli, şanslı geçmesi adına ritüellere başvuranlar da bulunuyor.

İşte yeni bir yıla girerken yapılan ritüeller...

Bolluk ve Bereket İçin Nar Kırmak

Nar kırmak özellikle Türkiye’de yapılan bir ritüeldir. Türkler için nar bereketi simgeleyen bir meyvedir. Yeni yıla girerken nar bereketini tüm yıla saçsın diye kırılır. Ne kadar çok parçaya ayrılırsa ve etrafa saçılırsa o kadar bereketli bir yıl sizleri bekliyor anlamına gelir.

Tuz Serpmek

Yeni yıla girerken kapınızın önüne ve omzunuzun arkasına tuz serpmenin bereket getireceğine inanılır. Bu ritüel kötü enerjileri kovmak ve uğur getirmek için yapılır.

Tabak Kırmak

Bir Danimarka inancına göre insanlar arkadaşlarına, ailelerine giderken evlerinin önünde eski tabaklardan kırarlar, kırık tabak iyi bir temsil gösterir. Ertesi gün evinizin önünde ne kadar çok kırık varsa, o kadar şanslı olursunuz.

Zeytin Dalı Yakmak

Bazı kültürlerde yılbaşı gece evde zeytin dalı yakılıp tütsü gibi evde gezdirilir. Tütsüyle yeni yıl öncesi evin temizlendiğine inanılır.

Alışverişe Çıkmak

Yeni yıla boş bir buzdolabı ile girmenin kötü işaret olduğu düşünülür. Bolluk ve bereketle geçmesi için yeni yıl günü gıda alışverişi işe dolabın doldurulmasının gerektiği söylenir.

Yeni Yıl Yeni Kararlar

Yeni yıl için karar alma geleneği oldukça eski, muhtemelen 4.000 yıldan daha önceye dayanıyor. Tarihçiler, yılın değişimini gerçekten kutlayan ilk kültürlerden olan Babillilerin borçlarını ödeme veya ödünç alınan nesneleri iade etme sözü verdiğine inanıyor.

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı