Yılan Hikâyesine Dönen Hayatta Kalma Oyunu The Day Before Çıktı

2021 yılının başında duyurulan ve o günden bu yana düzen tutturamayan The Day Before, niyahet çıktı. MMO, hayatta kalma türünde olan yapım, New York sokaklarında geçiyor. Erken erişim olarak çıkan yapım, çıktığı gibi oyuncular tarafından yerden yere vuruldu.

Yıllardır beklenen oyun.

The Day Before, 2021 yılında yayımlanan ilk fragmanı sayesinde yüzbinlerce oyuncuyu kendine çekmişti. Grafikleri, atmosferi ve sunduğu online sistemi, piyasada çok bulunmayan türdendi. Tabii bir kesim oyuncu da bu vaatlerin çok gerçekçi olmadığını düşünüyordu. Bunun en büyük sebebi ise oyunun bir MMO'ya göre oldukça iyi görünmesiydi. Oyunun geliştirici koltuğunda olan Fntastic'in de bu alanda yeterli tecrübeye sahip olmaması bu düşünceleri güçlendirdi.

Böyle bir oyun gerçekten de var mı?

Her yıl düzenli olarak ertelenen yapım, oyuncuları şüpheye düşürmeye başladı. Duyuru fragmanından sonra yeni içerik paylaşmayan geliştirici ekibe olan güven, bir hayli azalmıştı. Hatta bazı kesimden oyuncular bu oyunun hiç var olmadığını bile öne sürdü.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

2023'ün Şubat ayında geliştirici ekip, The Day Before'a ait 10 dakikalık bir oynanış videosu yayımladı. Bu video ile ilk gösterilen video arasında dağlar kadar fark vardı. Grafikler büyük oranda düşürülmüş, vadedilen atmosferden eser kalmamıştı.

Çıkar çıkmaz eleştri yağmurunda tutuldu!

The Day Before, 7 Aralık'da erken erişim olarak çıktı. Türkiye'de 18.99 dolarlık bir ücretle satışa sunuldu. Oyunu satın alanlar ise inceleme sayfasını âdeta negatife boğdu. On binlerce eleştiriden sadece bir avuçluk bir kesim oyuna olumlu eleştride bulundu. Olumsuz eleştrilerin en büyük sebepleri, optimizasyon sorunları ve içerik eksikliği oldu.

Sosyal medyada da dalga konusu olmayı başardı.

Sosyal medya üzerinde oyunun çıkışı ile ilgili birçok kullanıcı yapımla dalga geçti. Bazılarının başına da videoda olduğu gibi garip ve bir o kadar da komik bir olay geldi. Bu eleştriler ve olaylar sonrasında geliştirici ekibin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

İlginizi Çekebilir

Bungie Sony’nin Beklentilerini Karşılayamazsa Özgürlüğünü Kaybedebilir
FM 24'te Kendisini Yöneten Teknik Direktöre DM'den Tavsiye Veren Arsenalli Futbolcu Gününüzü Güzelleştirecek
Oyun Dünyasının Oscar'ları: 2023'ün En İyi Oyunları The Game Awards'ta Ödüllerine Kavuştu

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi
YORUMLAR
12.12.2023

Yapan firma iflas etmiş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ