Yıkımlarda İhmali Bulunan CHP'li Belediye Başkanları Görevden Alınabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisine bağlı belediye başkanlarının yıkılan binalarda bir ihmali bulunursa istifanın isteneceğini söyledi.

10 ilde yıkımlara yol açan depremler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da, uzmanlardan oluşturulacak bir heyetin CHP’li belediyelerin sorumluluklarını araştırması için talimat verdiği de ortaya çıkmıştı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bu çıkışı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a sordu.

Torun, yerel yöneticilerin depremdeki yıkımlarda kusuru görülürse istifalarının isteneceğini kaydetti. Torun’a göre bu da olmazsa partiyle ilişkisinin kesilip, belediye meclisleri aracılığıyla görevine son verilmesi planlanıyor.

Torun, CHP’li belediyelerin sorumluluğu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir belediye başkanımızı sorumluluk almadığı yönünde suçlamamız mümkün değil. Ama bu kadar söz karşısında da duymamazlık yapıp, sessiz kalamazdık."

"Eğer bir sorun varsa bütünüyle ortaya konulur, asıl sorumluların kim olduğu gösterilir. Ama baştan çıkış da hiçbirimiz, ‘Onlar ne yapsın, onlar da yapması gerekeni yapmıştır’ deme hakkına sahip değiliz…”

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 42 bini geçmişti ⬇️

16'ncı Günde Can Kaybı Bin 154 Kişi Daha Arttı

Popüler İçerikler

Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
22.02.2023

Onbinlerce yurttaşımız öldüğünde, yüzbinlercesi buz gibi havada sokakta kaldığında bile siyaset bizi böyle bölüyorsa.. Bu ülkeden hiçbir şey olmaz gençler.. İki büyük deprem arasında bizim hayatımız kaydı, siz kendinizi kurtarın.. Gidin buralardan..

Olay siyaset olması değil. Olay Türk halkının salak olmasından kaynaklanıyor. Ucuz bir teori ama geçerliliği bence hala var. Türkler savaşçı halk olduğu için kafa basmıyor. Basmadığı için sürekli zarar içindeyiz

22.02.2023

Hatay belediye başkanını görevden almanın yolunu hazırlıyorlar. Zaten özgür özel'e kurduğu kumpastan ne mal olduğu belliydi. Bir de akape'den geçmeymiş. Hiç şaşırtmazlar.

22.02.2023

aynen öyle yapın. hem istifa'nın ne olduğunu nasıl neden yapıldığını öğrenmiş olur bazıları.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ