Yıkımı Durdurulan Galeria Sitesi'nden Yedi Kedi Kurtarıldı

Türkiye’de deprem sonrasında on binlerce insan enkaz altında kalırken, bu durum hayvanları da kötü etkiledi. Diyarbakır Galeria Sitesi’nde yer alan hayvanların depremin ilk gününden itibaren aç ve susuz kaldığı belirtildi. Tepkiler sonrası yıkımı durdurulan Galeria Sitesi'nden kurtarılan kedi sayısı 7'ye ulaşırken, 'Jahren' isimli kedi ekiplerce aranıyor. 

Diyarbakır'da ilk 4 katı alışveriş merkezi, 8 katı konut olan ve depremde 4 bloktan birinin çökmesi sonucu 89 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi'nde, yıkım sırasında fark edilen 4 kedi daha kurtarıldı. Böylece kurtarılan kedi sayısı yediye yükseldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce 'ağır hasarlı' raporu verilen Galeria'nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımına karar verildi. 1999'da hizmete giren ve kentin ilk alışveriş merkezi olan AVM ile bloklarda dün sabah saatlerinde yıkım başladı. Yıkım yapılırken içeride olduğu fark edilen kediler nedeniyle saat 15.00 sıralarında çalışmalar durduruldu.

Kedilerin kurtarılması amacıyla havadan ve karadan yapılan arama kurtarma çalışması sonuç vermeyince Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 2 helikopter Diyarbakır’a geldi. '

'Jahren' isimli kedinin hala ekiplerce arandığı bildirildi.

Galeria Sitesi'nde Mahsur Kalan Kediler İçin Özel Kuvvetler Komutanlığı Operasyon Başlattı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sadettin Saran, Ela Rümeysa Cebeci ile Mesajlaşmalarını "Şakalaşmaydı" Diyerek Kabul Etti
Sosyal Medya Fenomeni Murat Övüç Tutuklandı
İsviçre'de Yaşayan Bir Türk, Bir Saatlik Asgari Ücretle Yaptığı Alışverişi Paylaştı