Yıkılan Camiye Giren İsrail Askeri, Kur'an-ı Kerim'i Yaktı

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda yıkılan camiye giren bir İsrail askeri, Kur’an-ı Kerim’i yanan ateşin içine attı.

İsrail ordusunun Givati Tugayı bünyesindeki Rotem 435 Taburu’na bağlı olduğu belirtilen Itzhak Buznah adlı asker, kendi sosyal medya hesabından eline aldığı Kur’an-ı Kerim’i ateşe attığı anlara ilişkin görüntüleri paylaştı.

Ne zaman çekildiği tam olarak belirlenemeyen ve kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntüler büyük tepki çekti.

Tepkilerin ardından, Buznah'ın Instagram hesabındaki profil resmini kaldırdığı ve hesabını kilitlediği belirlendi. İsrail ordu radyosu, Gazze’de yıkılan bir caminin içinde Kur’an-ı Kerim nüshasını ateşe atan askere ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Radyonun haberinde, söz konusu askerin bu davranışının İsrail ordusunun genel ahlakıyla bağdaşmadığı ifade edildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 709 Filistinli öldürüldü, 79 bin 990 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

ABD'ye Kaçmışlardı: Yazar Eylem Tok ve Oğlu İçin Kırmızı Bülten Çıkarıldı
Merakı Yüzünden Az Kalsın Ölüyordu: Silah Seslerini Duyup Balkona Çıkınca Vuruldu
Annesi İstediği Ekmeği Almadığı İçin Evi Terk Etti: 20 Gündür Kayıp

Popüler İçerikler

Şoke Eden Öneri Ortaya Çıktı: Türkiye'de Bahşişten Vergi mi Alınacak?
İsrail Askerlerinden Acımasız Muamele: Yaralı Filistinlileri ‘Canlı Kalkan’ Yaptılar!
Yılmaz Özdil, Özgür Özel Kavgası Büyüyor: CHP'den 'Haddini Bil' Çıkışı!
YORUMLAR

Bu sırada gökten bir yıldırım düşüp kafasını patlatmadığına göre insan basımı bir kitabı çok özel bir şekilde konumlandırmamak gerekiyor. sembolik anlamına geleceksek eğer 50 tane müslüman ülkenin ortasında müslüman ülkede kutsal kitabı yahudilere yaktırıyorlarsa da demek ki ellisini toplasan bir tane adam etmiyormuş. bana göre neresinden baksam elde kalıyor

23.05.2024

Elde kalan çok nokta var da aslında. Örneğin zamanında Türkiye'de katı laiklik olduğunu iddia edip dinî özgürlüklerin kısıtlandığını dile getiren ABD'nin İsrail konusunda üç maymunu oynaması çok tuhaf!

IRAK ŞAM İSLAM DEVLETİ de Palmira kentindeki tapınakları yıkmıştı. Saygılı davranmak niye bu kadar zor ki !!!

23.05.2024

provakasyon haber. ateşe atsa nolcak? inanan için din , ahiret gibi kavramlar kişisel olmalı. toplum değeri olarak görülmemeli. kitabı ateşe atan kadar haberi yapanın da beyni yok.

Yoo, ikisi de gayet akıllı bence. İsrailli hesapsız hiç bir şey yapmaz. Romalıların şöyle bir sözü vardır: 'Senden zayıf oldukları sürece senden nefret etmelerine izin ver.' Kitabı yakan, düşmanı olan Arapların öfkesini kazanarak gelecekte olması kesin olan karşılıklı intikam olaylarına katkı sağladı, böylece de kendi katil faşist ülkesi İsrail'e hizmet etmiş oldu. Çünkü Araplar zayıf, İsrail bilerek nefret tohumları ekiyor, böylece Araplar nefretle hareket edip soykırımcı İsrail'e savaşmak için bir sürü bahane sunacaklar. Amaç savaşı sürekli hale getirmek, çünkü İsrail kazanıyor. Milletler böyledir, güçlülere karşı temkinlidir, zayıflara karşı istediklerini yaparlar, hatta bilerek kışkırtırlar. Haberi paylaşan da hedefine ulaştı. Bir sürü etkileşim aldı. Hatta biz bile şu an onun amacına katkı sağlıyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (11)