Yıkıklığı Yüze Çarpan Araştırma: Bilim İnsanları Uzun Süre Duş Alan İnsanların Daha Yalnız Olduğunu Söylüyor

Günlük alışkanlıklarımız bizler hakkında çok şey anlatıyor... Bilim insanları, uzun süre duş alan insanların yalnız tipler olduğunu iddia ediyor. Sebebi ise daha da içler acısı! 

Detaylar 👇

Uzun ve sıcak duş almayı sevenlere kötü bir haberimiz var: Yale Üniversitesi bu masum rutinin altında yatan acı gerçeği buldu.

18 ila 45 yaş aralığındaki 51 öğrencinin katılım sağladığı çalışmada, deneklerden günlük rutinleri ve ne kadar yalnız hissettiklerine dair bir anket tamamlamaları istendi.

Ankette banyo/duş alışkanlıkları hakkında 3 soru vardı: Araştırmacılar deneklere ne sıklıkla, hangi sıcaklıkta ve ne kadar süre duş aldıklarını sordu.

Araştırmanın sonunda diğer öğrencilere kıyasla daha yalnız hisseden yüzde 23 oranında öğrencinin, yine diğerlerinden daha uzun süre duş aldıkları tespit edildi.

Ayrıca öğrenci ne kadar yalnız hissediyorsa, suyun da o kadar sıcak olduğu fark edildi: Sıcak suyun aranılan sıcaklığın yerine konulduğu belirtildi.

Aynı çalışma 19 ila 45 yaş aralığındaki 41 farklı öğrenci ile tekrarlandı: Sonuçlar farklı ama bir bakımdan epey benzerdi.

Yaşça büyük deneklerin daha sık duş almaya eğilimli olduğu görüldü. Bu da yalnızlıklarını daha sık giderme ihtiyaçları ile ilişkilendirildi.

İlginizi çekebilir:

Dudak Botoksunu Eriten Kadının Başına Gelenleri Görünce Estetiğe Tövbeler Edeceksiniz!
Miss Russia 2023 Başladı, Yarışmacıların Her Biri Güzellikleri ile Kendine Hayran Bıraktı
Spor Salonunda Tek Başına Spor Yapan Adamla Dalga Geçen Fenomene Gelen Cevap İçinizin Yağlarını Eritecek

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
03.10.2023

saç maskesiydi kesesiydi derken uzuyor yalnız olduğumuzdan değil yaniii

Pasif Kullanıcı
03.10.2023

Bu tamamen kisiyle alakali, yalnizlikla degil bence. Bazilari uzun sure kalmayi sever, bazilari da daha kisa surede isini bitirir. Pek alakasi yok gibi🤡

03.10.2023

Küvet varsa(rahatça sığabildiğim)😅 lavaboyu sıcakta açıp sauna etkisi yaratacaksın uzan düşün geçmişi geleceği hayatı sorgula en az 1 saat pammık gibi olursun 😅😅 bunun yalnızlıkla alakası yok rahatlama terapisi keyif keyif sevgili araştırmacılar 😌🤤🤤

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ