Yiğit Bulut, Babacan'a Meydan Okudu, Videolar Paylaştı, Kılıçdaroğlu'na Yöneldi! Bank Asya'da Ne Olmuştu?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir emniyet amiri arasındaki tartışmaya yönelik açıklama yapınca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstermişti. Babacan'ın tepkisine ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut cevap verdi ve meydan okudu: 'Var mı cesaretin?'

Bu paylaşımlarla hatırlanan Bank Asya'da o dönem neler yaşanmıştı?

Sonrasında ise Yiğit Bulut, Babacan'a önce meydan okudu: 'Var mı cesaretin! FOX Haber’de konuşalım!' dedi

İşte o paylaşımlar👇

twitter.com
twitter.com
twitter.com

Sonrasında Yiğit Bulut, videolarla da Bank Asya ile ilgili iddialarına devam etti👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sonra da söz döndü dolaştı 6'lı masaya geldi.

twitter.com

Yiğit Bulut bu kez de Kemal Kılıçdaroğlu'na soru yöneltti👇

twitter.com

Bank Asya hisselerinde ne olmuştu?

2014 yılında Bank Asya'da soru işaretlerinin sürüyor olması ile katıldığı bir yayında o dönem Başbakan Yardımcısı olan Ali Babacan, soru üzerine kamu bankalarının bu konuda çalışma ve görüşme yaptıklarını açıklamıştı. Bankanın hisseleri de o gün yaklaşık yüzde 8 oranında yükselmişti. 

Kendi paylaşımlarındaki gibi o akşam başka bir kanalda yayına çıkan o dönem Başbakan Danışmanı olan Yiğit Bulut da konuya dair Başbakan'ın (Erdoğan) böyle bir konuyla ilgili bilgisi olmadığını bunun Babacan'ın kendi görüşü olduğunu belirtti. Açıklamanın ise borsada bir spekülasyona yol açtığını söylemişti. Bu açıklama sonrası ise ertesi gün Bank Asya hisseleri resmen çakılmıştı.

Yiğit Bulut'un açıklamalarının ertesi günü (7 Ağustos 2014) hisseler düşerken, KAP'a yapılan bir açıklama ile işleme kapatıldı.

Hisselerle ilgili 13 Ağustos 2014 tarihinde Borsa İstanbul'dan açıklama yapılırken, bu süreçte SGK, Gümrük gibi birçok bankacılık protokolü de devre dışı bırakılarak hisseler tüm endekslerden çıkarıldı.  

20 Ağustos 2014 tarihinde de SPK 6 ve 7 Ağustos'taki işlemler için suç duyurusunda bulanacağını açıkladı. Ertesi gün de Ziraat Bankası görüşmelerin sonlandırıldığını sürecin uyumlu olmadığını açıkladı. 

15 Eylül'de yeniden işleme açılan hisseler yüzde 11 değer kaybederken, 16 Eylül'de Erdoğan BDDK'yı Bank Asya konusunda uyarınca ertesi güne de yüzde 10 oranında düşüşle başladı. Bu süreç 2015 şubat ayına kadar çekişmeli ve volatil ilerledi. 3 Şubat'ta BDDK, Bank Asya'nın mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

Bank Asya'nın açılışını dönemin Başbakan'ı Tansu Çiller, yine o dönem İstanbul Belediye Başkanı olan Erdoğan ile yapmıştı. RefahYol (54.) Hükümet Devlet Bakanı ve Sözcüsü Abdullah Gül de eşlik etmişti.

pbs.twimg.com

2013 yılında yaşanan süreçlerden ilk etkilenen FETÖ varlıklarından olan Bank Asya, 2015 yılında TMSF'ye devrolmuş, ilginç bir tarih olan 15 Temmuz 2016 gününde ihaleye çıkılmış ancak teklif gelmediği için satılamamıştı. 18 Temmuz'da da TMSF faaliyetleri durdurdu. 

Şu dönem faaliyetleri durdurulmuş ve 'müflis' olarak bulunuyor.

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
21.06.2022

Bu herif dolar TL'yi geçerse yüzüme tükürün diyen yalama değil mi?

21.06.2022

Sen başdanışman değil misin madem usulsüz işi var yada fetoya destek verme girişiminde bulunmuş bu kişi hakkında neden yargılama kararı çıkması için bir girişimde bulunmuyorsunuz?

21.06.2022

Bank asyaya bişey olmadı, büyük hesap sahipleri mevduatlarını aktardı, hesabı olan öğretmeni memuru fetöcü oldu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ