YGA'lıların Başlattığı Bilim Seferberliği İle Çocuklar Bilimi Daha Çok Seviyor!

Çocuklara bilimi sevdirmek için yolan çıkan YGA(Young Guru Academy), Bilim Seferberliği projesi ile binlerce çocuğun bilimi sevmesini sağladı! YGA ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçen Bilim Seferberliği projesi

kapsamında; Türkiye’nin her köşesindeki ihtiyaç sahibi köy okullarına en son teknolojiyi anlatan Bilim Setleri gönderiliyor!

Bilim Seferberliği ile bilim ve teknolojiden uzak büyüyen çocuklara bilimi sevdirmeyi ve onları bilime yakınlaştırmayı amaçlanıyor.

Başlatılan proje ile son teknoloji bilim setleri 81 ilde köy okullarındaki ortaokul öğrencilerine gönderiliyor.

Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklar robotik ve kodlama eğitimi için gerekli materyallere sahip olarak, geleceğin mesleklerine hazır olacaklar.

Bilim Seferberliği’nde okullara ulaştırılan bilim setleri, YGA mühendisleri tarafından Türkiye’de üretilmektedir. Bu projeyi hayata geçirirken çocukların doğasında olan merak duygusunu törpülemek yerine çocuklara bilimi kolay ve eğlenceli bir yolla öğretmeyi amaçlayan YGA başladığı proje ile birçok çocuğun bilim merakını arttırdı.

Bilim Setleri ile çocuklar kendileri deney yaparak, kendileri bilerek, özgüvenle yetişiyor.

Bilim Setleri, kolayca birleştirilebilen elektronik bloklar ile karmaşık görünen teknolojik cihazların çalışma mantığını anlatıyor. Çocuklar en son teknolojiye sahip otonom araba ve robot gibi teknolojileri, modüller ve sensörler ile kendileri üretip, nasıl çalıştığını kolayca anlayabiliyor.

YGA’lılar, kendi geliştirdikleri Bilim Setlerini Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Harvard & MIT Prof. Mehmet Toner, Psikolog ve Yazar Prof. Doğan Cüceloğlu ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay danışmanlığında hazırlıyor.

Proje kapsamında, ilk yıl 500 okuldaki 200.000, 3 yılın sonunda ise 5000 okuldaki 2 milyon öğrencinin setlerle buluşması hedefleniyor.

2018 Eylül’de başlayan Bilim Seferberliği ile 250 okulda 100.000 çocuğa ulaşıldı.

Türkiye genelinde, çoğu Fen Bilimleri alanında olmak üzere, 500 öğretmen Bilim Seferberliği projesinde yer aldı. Proje hala devam ediyor ve ulaşılmak istenen öğrenci sayısı bir hayli yüksek. Bu yüzden de desteğe ihtiyaç var! :)

Bilim Seferberliği'ne 2018'deki destekler için teşekkür videosu hazırlayan YGA, 2019 yılı için ise daha fazla destek bekliyor!

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
12.02.2019

Tebrikler, ülkeye dair umudumuzu arttırdınız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ