YG'nin Buran Buram Kalite Kokan K-Pop Grubu WINNER Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Gerçek

Herkese merhaba! K-pop grupları ile ilgili köşemizin bu haftaki konuğu Mino’nun solosunun başarısı ve MILLIONS klibinin şerefine tam bir sevimlilik abidesi olan WINNER grubu oluyor. Eğer yolunuz bu yetenekli üyelerle ilk kez kesişiyorsa, onları biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

(Not: Bu içeriğin BTS, EXO ve IKON versiyonları da gelecek, beklemede kalın!)

İçeriğe devam etmeden önce WINNER'ın çıkışına ilham veren BIGBANG grubuyla ilgili bilinmeyenleri okumanızda fayda var.

Şarkıları ve Tarzlarıyla Bütün Kalıpları Yıkan K-Pop Efsanesi BIGBANG Hakkında Bilinmesi Gereken 18 Gerçek

1. WINNER, YG Entertainment bünyesinde kurulmuş olan bir erkek grubu. Yola beş üyeyle çıkmış olsalar da artık dört kişiler: Kang Seung Yoon, Song Minho, Kim Jinwoo ve Lee Seung Hoon.

2. Grubun en küçük üyesi yani ‘maknae’si Nam Tae Hyun ise 24 Kasım 2016’da gruptan ayrıldı. Nam Tae Hyun, WINNER'a dahil olduktan sonra üzerindeki baskıyı kaldıramaz hale gelmişti...

Bu yüzden hem WINNER grubundan hem de YG Entertainment bünyesinden ayrılarak South Club adlı kendi müzik grubunu kurdu.

3. Tae Hyun’un grupla ve şirketle kötü ayrıldığı söylentileri mevcut ama konunun iki tarafı da bu iddiaları reddedercesine YGE'nin Netflix için hazırladığı YG Future Strategy Office’de bir araya geldi.

Anlaşılan o ki, Tae Hyun yalnızca kariyerine başka bir yön vermiş, ortada büyütülecek bir durum yok. Gerçi bunda K-pop sektörünün daimi barış elçisi Seungri'nin katkıları büyük olsa gerek, çünkü Tae Hyun'u ondan başkası o dizide oynatamazdı bana göre...

4. Biz gelelim, grubun hala devam etmekte olan diğer üyelerine… Grubun biricik lideri, muhteşem sesli Kang Seung Yoon Superstar K2’nin yarışmacılarından biriydi ve son dörde kalmayı başarmıştı.

2011'de YG Entertainment'a katılana kadar başarısını zaten kanıtlamış bir isim Seung Yoon. Solo çıkışını yapmış olması ve bir sitcom dizisinde oyunculuk yeteneklerini sergilemiş olması, grubun liderliğini sonuna kadar hak ettiğinin bir kanıtı.

5. Grubun ana dansçısı Lee Seung Hoon ise K-Pop Star yarışmasında son dörde kalmayı başaran yarışmacılardan biriydi. Başkan Yang’ın jüri üyesi olduğu bu yarışmanın ardından bizzat başkan tarafından YG’ye dahil edildi hatta.

Yarışmada Başkan Yang'ın yeteneğini övgülere boğduğu bir isim Lee Seung Hoon. Kendisinin yalnızca dans ve müzikte değil, oyunculukta da çok başarılı olduğunu görmemizi sağlayan şey diğer üyelerle birlikte oynadığı The Heirs parodisi olmuştu.

6. Şu sıralar çılgın sarı saçlarıyla adeta bir ‘kadın kolları onursal üyesi’ gibi dolaşan Song Minho ise bir underground rapçisiydi. Mino’nun Block B grubuna seçilmiş bir stajyer olduğunu biliyor muydunuz?

İyi ki yolu sonradan YG Entertainment'a ve nihayetinde de WINNER'a düşmüş, yoksa onu böyle bağrımıza basamazdık. Garip ama yetenekli bir çocuk, biz de onu bu haliyle sevdik gerçi. Kendisi tam bir G Dragon + Taeyang çocuğu değil mi ama?! Yani öz evladı insana bu kadar benzemez. Ha bir de kendisi oyuncak ördeklere rap yapmayı seviyor, bilginiz olsun.

7. Hangi açıdan bakarsanız bakın mükemmel yüz hatlarıyla sizi kendisine hayran bırakacak olan Kim Jinwoo’ya gelirsek… İşte o maknae’lerin maknae’si yüce Lee Seungri’nin YG’ye bir armağanı!

Kim Jinwoo, Seungri'nin açtığı Seungri Akademisi olarak da bilinen 'Joy Dance - Plug In Music Academy' adlı dans okulunun öğrencilerinden biriydi. Seungri, Jinwoo'daki müthiş yeteneği fark edip onu kolundan tuttuğu gibi YG'ye getirdi ve geliş o geliş... Kim der ki bu çocuk grubunun en büyüğü, şu şirinliğe bir baksanıza! 

(Bu arada kendisinin grup üyelerini yalnızca burun çekme seslerinden tanıyabilme gibi üstün bir özelliği var, saygıyla önünde eğiliyoruz hyung-nim!)

8. Grup üyeleri WINNER olarak çıkış yapmadan önce YG E.'nin BIGBANG'den sonra çıkaracağı ilk erkek grubu olmak için birbiriyle mücadele etmek amacıyla Who Is Next: WIN programına katılmıştı.

A Takımı ve B Takımı olarak karşı karşıya gelen bu genç yetenekler, üç halk oylamasının ardından galip gelerek WINNER olmaya hak kazandılar. A Takımı yani şu anki adlarıyla WINNER yarışmadan birinci olarak ayrılmış, B Takımı ise eli boş dönmüştü. Gerçi siz o takımı da gayet iyi tanıyorsunuz, onlar SOTY ödüllü iKON grubunun ta kendisi!

9. WINNER grubu ilk kez BIGBANG’in dome turunda açılış sanatçısı olarak performans sergiledi. Ayrıca üyeler Who Is Next: WIN'de A Takımı'na koçluk yapan Taeyang’ın Ringa Linga şarkısının klibinde de rol aldılar.

Bu, genç yeteneklerin ilk kez sahne alışıydı ama buna rağmen sanki onun üzerinde doğmuş gibi başarılı bir performans sergilemişlerdi. Taeyang gibi bir efsanenin öğrencilerinden de bu beklenirdi tabii ki...

10. Bu garip, sevimli, aşırı çekingen ama bir o kadar da hevesli üyelerin başlarda berbat olan taklit yetenekleri şimdilerde YG Entertainment'taki diğer grupları sollayacak kadar iyi.

Kim derdi ki WINNER TV'de Başkan Yang'ın taklidini bile doğru düzgün yapamayan bu çocuklar eğlence programlarının tozunu attıracak diye! Seungri'nin kendilerine özel ders verdiğinden şüphelenmiyor değilim açıkçası, bunun başka bir açıklaması olamaz.

(Lee Seung Hoon yeni Seungri olup maknae'yi tahtından edecek galiba, hadi bakalım!)

11. Grubun ilk stüdyo albümünün adı 2014 S/S’ti. İlk albümlerinin çıkış parçası olan "Empty" ise müzik şovlarından toplam 6 ödülle dönmüştü. Çıkış yaptıktan dokuz gün sonra böyle bir başarı elde edebilmek herkesin harcı değil...

Gerçi biz onların ne kadar yetenekli olduklarını biliyoruz, o yüzden bu bizim için bu pek de şaşırtıcı bir sonuç olmadı açıkçası...

12. Aldıkları diğer ödüllere gelirsek...

  • Style Icon Awards 2014: Yeni İkon Ödülü

  • MAMA 2014: En İyi Yeni Sanatçı Ödülü

  • A-Awards by ARENA HOMME 2014: Yılın Kişisi, Yeni Parlayan Yıldız Ödülü

  • SBS Gayo Daejeon 2014: En İyi Yeni Sanatçı Ödülü

  • Golden Disc Awards 2015: Yılın En İyi Yeni Sanatçısı Ödülü

  • MELON 2014: TOP10 ARTIST (2014)

  • MELON 2014: En İyi Yeni Sanatçı Ödülü

  • Bugs Awards 2014: Top 10 albüm Ödülü

  • Tudou Young Choice Award 2014: En Popüler Kore Grubu Ödülü

  • Gaon Chart Music Awards 2015: En İyi Yeni Sanatçı Ödülü

  • QQ Music Awards 2015: En İyi Yeni Güçlü Grup Ödülü

  • Style Icon Awards 2016: Awesome K-Style

  • Melon Popularity Award 2016: Haftalık Popülerlik Ödülü

  • MTV Asia Music Gala 2016: Denizaşırı Popülerlik Ödülü

  • Golden Disc Awards 2017: Digital Bonsang

  • MELON 2017: TOP 10 Ödülü

(Arada atladıklarım varsa yorumlara eklemekten çekinmeyin, insanlık hali sonuçta unutabiliriz yani olur o kadarcık!)

13. Tabii, elde edilen bu başarılar işin toz pembe tarafı. İşin bir de YG'de çıkış yapmış olma tarafı var. Bu ne anlama geliyor derseniz, albüm yapmak için yıllar yıllar ve yıllar boyu beklemek ve daha da beklemek...

Neyse ki 'MILLIONS' ile sahalara geri döndüler de gözümüz gönlümüz açıldı sonunda...

14. Tıpkı örnek aldıkları BIGBANG grubu gibi WINNER üyelerinin her biri gerçek birer sanatçı. Mino'nun sahne şovları, Seung Yoon'un yazdığı harika şarkı sözleri ve Seung Hoon'un inanılmaz dansları ve Jinwoo'nun meleksi sesi bunun en büyük göstergesi.

WINNER'ın klipleri gözleriniz ve kulaklarınız için bir bayram havası estirecek türden, üstelik her YG sanatçısında olan özellik onların da en büyük gücü... Neden mi bahsediyorum? Tabii ki canlı performanslardan! Tıpkı BIGBANG ve iKON gibi onların sahne aldığı her yer anında kendi konser alanlarına dönüşüveriyor.

15. Jinwoo'nun muhteşem güzelliğinden bahsettik ya biraz önce, işte o güzellik zavallının başına biraz bela olmuş durumda. Eğlence programlarında kendisinin bir YG şarkıcısı değil SM şarkıcısı olması daha uygun olduğunu söyleyip duruyorlar.

Gerçi YG'nin elinde G Dragon, T.O.P ve B.I gibi güzellik abideleri de varken bu ne kadar doğru bir argüman, orası tartışılır. Bütün negatifliklere ve yıllarca albüm için bekletilmelerine rağmen iyi ki Jinwoo WINNER'a dahil olmuş, çünkü onun şirinlikleri ve muhteşem sesi olmadan bir WINNER düşünemezdik.

Evet siz sevgili K-pop sektörüne gönül verenler için hazırladığım bir içeriğin daha sonuna geldik. Malumunuz WINNER şu an yepisyeni klibiyle YouTube'un tozunu attırıyor, siz de izleyebilesiniz diye linki aşağıya bırakıyorum. Ayrıca BIGBANG'in şarkısına yaptıkları muhteşem cover ve gülmekten altınıza kaçıracağınız The Heirs parodisi de aşağıda. Eliniz değmişken Mino'nun solo şarkısı FIANCE'ye de bir göz atmayı ihmal etmeyin. Keyifli seyirler...

WINNER - 'MILLIONS'

WINNER - 'MILLIONS' Dans Performansı

WINNER - '하루하루(HARU HARU)' + 'REALLY REALLY'

MINO - FIANCE

WINNER TV - 'The Heirs' Parodisi

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
22.12.2018

Çok güzel bir içerik olmuş çingu.💖💖💖

22.12.2018

Şu beğenmeyen 25 kişi beyin yoksulu falan olmalı.

22.12.2018

Cidden aşırı yetenekli bir grup ama YG'nin gerekli değeri verdiğini düşünmüyorum. Verse çok daha popüler olacaklar. Bence grup sert konsept yapmalı. Üyeler sert konsept daha yatkın. Biasım Mino. Mino sahnede on yıllık sanatçı gibi duruyor. Solo olarak çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Ayrıca Jennie ile çok yarışıyorlar. :)))

06.01.2019

Ah ah Jennie şuan başka biriyle birlikte...

TÜM YORUMLARI OKU (7)