Onedio Logo

Yeşim Salkım Grand Otel'in Yangın Merdiveni Olayına Fena Patladı: "Zeka Özürlüye Anlatır Gibi Anlatacağım!"

Kapak Görseli

Bolu Kartalkaya kayak merkezinde bulunan Grand Kartal Otel'de çıkan yangın 76 kişiyi hayattan kopardı. 12 katlı oteldeki yangının ardından pek çok 'ihmal' iddiası ortaya atıldı. 'Otelde yangın merdiveni yoktu' iddiaları da bunlardan biri oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yalanlanan bu iddia sonrası yangın merdivenlerinin otelin içinde olduğu ortaya çıktı. Alevlerle kaplanan merdivenlerin kullanılamaması öngörüsüne tepkiler büyürken Yeşim Salkım da X hesabından çok sert paylaşımlarda bulundu.

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de gece 03.30 saatlerinde çıkan yangın tüm binayı sarmıştı. 237 kişinin konakladığı otelde 76 kişi hayatını kaybetmişti ne yazık ki!

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de gece 03.30 saatlerinde çıkan yangın tüm binayı sarmıştı. 237 kişinin konakladığı otelde 76 kişi hayatını kaybetmişti ne yazık ki! Görseli

Kısa sürede faciaya dönüşen yangının ardından en çok tartışılan konulardan bir tanesi de ahşap kaplı otelin yangın merdiveni olup olmadığıydı.

Kısa sürede faciaya dönüşen yangının ardından en çok tartışılan konulardan bir tanesi de ahşap kaplı otelin yangın merdiveni olup olmadığıydı. Görseli

Konuya dair açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy iddiaları yalanlayıp otelde iki yangın merdiveni bulunduğunu açıklamıştı.

Her geçen saat yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunlardan biri de bölgede bulunan 5 otelin 4’ünde yangın merdiveninin bina dışında bulunması oldu:

Sadece Yanan Otelde Olan "Özellik": Yangın Merdiveni Bir Tek Grand Kartal Otel’de İçerideymiş

Yangın sırasında görüntülenen yangın merdivenin o anlarını paylaşan Mynet ise "Yangın merdiveninin otelin içerisinde olduğu ve yangının üst katlara sıçramasına baca görevi görerek vesile olduğu ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi.

👇👇

Yangın merdivenin binanın içinde olması yüzünden can kayıplarının arttığı haberlerine öfkelenen isimlerden bir tanesi de Yeşim Salkım oldu.

"Yangın merdiveni dışarıda olur dışarıda geri zekalı" diyen ünlü sanatçı eleştirilerini de esirgemedi!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yeşim Salkım üstteki örnek yangın merdivenini bir kez daha paylaşıp "Bu aşağıdaki yangın merdiveni!!! Böyle olur! Böyle kurulur!" dedi.

x.com

Bazı takipçilerine de sert yanıtlar veren Salkım, yanan otele daha önce gittiğini o otelin 5 katlıyken bir anda 11 katlıya dönüştüğüne değindi.

İsmail Saymaz da konuya dair benzer iddialarla şoke etti.

Kartalkaya’da Yanan Otel İçin ‘Kaçak Kat Varmış’ İddiası: İsmail Saymaz, Kartalkaya'daki Oteli Yazdı

İlginizi Çekebilir

Bolu'daki Yangın Faciası Sonrası Erciyes'te Otel Reklamı Yapan Influncer Aslı Gürer İnsanlık Sorgulattı!
Adaşı Yangında 12. Kattan Atlayıp Ağır Şekilde Yararlanan Şevval Şahin'den Sitem Dolu Taziye Paylaşımı!
Hande Erçel'in Eniştesi Caner Yıldırım Grand Otel Paylaşımıyla Yediği Lince Sessiz Kalmadı!

Popüler İçerikler

Deprem Korkusu Arttı, İstanbul’da Zemini Sağlam İlçelerde Kira Fırladı: 7 İlçeye Yoğun Talep Var!
Deprem Korkusu Arttı, İstanbul’da Zemini Sağlam İlçelerde Kira Fırladı: 7 İlçeye Yoğun Talep Var!
Cezaevinde Tutuklu Bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan Yeni Mesaj: “Bu Bir İşkence Duyurusudur”
Cezaevinde Tutuklu Bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan Yeni Mesaj: “Bu Bir İşkence Duyurusudur”
Plajda Kitap Okunur mu, Okunmaz mı? Sosyal Medyayı İkiye Bölen Tartışmada Son Söz Sizde!
Plajda Kitap Okunur mu, Okunmaz mı? Sosyal Medyayı İkiye Bölen Tartışmada Son Söz Sizde!
YORUMLAR
22.01.2025

Bende geri zekalıya anlatır gibi anlatayım yönetmelik gereği 20 metre üstü yapılarda yangın merdiveni kapalı yapılmak zorundadır. Bu sadece bizim ülkemizde değil avrupa yangın yönetmeliğindede böyledir. Alanınız olmayan konuşarda boş ahlam kesmeniz konunun haklı yönlerinide geriye atmanıza sebep oluyor! Bu otelin yangın yönetmeliğine uygun olmayan bir uygulaması varsa bu otel nasıl ruhsat alabiliyor? Denetimi kim yapıyor ? Yangın yönetmeliğine uymayan bir yapıya işletme ruhsatı yapı kullanım izni nasıl veriliyor? 2007 verilen bir ruhsat neredeyse 20 sene hiç denetlenmiyor mu?

22.01.2025

Akp torba yasa tasarısı ile 2007 den sonra 2 defa yönetmeliği değiştirmiş sanırım böyle bir şeyler okumuştum belediyeden alıp turizm bakanlığına mı ne vermiş bir arazinin gabari değeri nasıl değişir ki beton da değil ahşap yangın olmasa bile er geç çökecekti bina 60 yıllık bina sonuçta

24.01.2025

Yüksek binalardan hızlı tahliye için artık yeni teknikler geliştirilmesi lazım....Türkiye 'de 40-50 katlı gökdelen gibi binalar var.... o nüfusa merdiven bile yetmez....

"Zeka özürlü anlatır gibi anlatıcam demiş."zeka özürlü anlatır gibi? yani Yeşim salkım zeka özürlü ve ötyle anltıcan? Ciddiye alamadığım şahıslardan biri daha.

TÜM YORUMLARI OKU (14)