Yeşilada, Dolar İçin Tarih Verdi ve 'Elinde Döviz Olan Ev Almak İçin Beklesin' Dedi

Ekonomist Atilla Yeşilada, Youtube yayınları yakından takip edilen biri isim olurken, genel olarak da isabetli öngörüleri ile tanınıyor. Yeşilada  dolarda yeni bir şokun habercisi olan göstergeleri sıralarken, önceliği cari açığın finansmanına verirken, kurda yükseliş için tarih de verdi. 

Atilla Yeşilada, Aralık 2021'dekine benzer bir şok için 12 hafta dedi!

Önümüzdeki 12 hafta içinde 18'lere giden süreçtekine benzer döviz şoku beklendiğini belirten Atilla Yeşilada, Türkiye'nin bu sefer ise sorununun “cari açığın finansmanı” olduğunu söyledi. 

Rusya-Ukrayna savaşı henüz savaş haline dönüşmeden dahi, Türkiye'nin cari açık tahminlerinin 15-20 milyar dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan ünlü ekonomist, bu tahminlerin 40 milyar dolara kadar çıkmasına vurgu yaparken, bu iki ülkenin sıkıntılarının da Türkiye'nin turizm planlarını suya düşürerek finansmanın yara aldığını açıkladı.

Türkiye'nin 2022 yılını dolar/TL'de 18 TL'nin altında bir seviyede kapatmasının en açık tabirle ‘şans' olacağını söyledi.

Yeşilada son dönemde 'tarihi yüksek ihracata' yapılan açıklamaları da, 'İthalat ihracattan çok daha hızlı artıyor' diye uyarı ile karşılarken, KKM tarafında yeni girişlerin nedeni kalmadığını, kendi parasını da KKM'de değerlendirdiğini anlatarak 'Artık bizi kurtaramaz' dedi. Yeniden döviz alımlarını görülmesine de dikkat çekti. 

Son günlerde ana gündemde olan konut fiyatlarına da değinen ünlü ekonomist, gayrimenkul sektöründe oluşan balonun her balon gibi patlayacağını ancak, elinde yabancı para cinsinde nakit bulunduranların biraz daha beklemesinin iyi olacağını çünkü yakında Türk Lirası'nda beklenen yeni bir değer kaybı ile çok daha uygun evler alabileceğini öngördüğünü açıklarken, bunun yatırım tavsiyesi olmadığını ama ekonomi politikalarını sürdürülebilir olmaktan uzak olduğunu da gördüklerini belirtti.

Dolarda deprem bekliyorum! & Türkiye'de öyle bir para yok | Atilla Yeşilada

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.04.2022

Elinde döviz olmayanlar da beklesin. Zaten ev alamazlar mecbur bekleyecekler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ