Yeşil Soğan Nasıl Sulanır? Yeşil Soğan Güneş Sever mi? İşte Taze Soğan'a Dair Bilgiler...

Kuru soğanın toprağa ekildikten sonra toprak yüzeyinde gelişimini sürdüren kısımlarına taze soğan adı verilmektedir. Özellikle uzak doğu ülkelerinde alternatif tıp alanında kullanımı oldukça yaygındır. Taze soğanın sağlık açısından değeri azımsanmayacak kadar fazladır. Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Beta karoten miktarı yüksek A ve C vitaminleriyle zengin içeriği taze soğanın faydalarının hiç de azımsanmayacak boyutta olduğunu göstermiştir. Taze soğan yetiştirmek isteyenler de bir o kadar fazla. Peki taze soğan güneş sever mi? Yeşil soğan nasıl sulanır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Taze soğanın insan vücuduna olan faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur. 100 g yeşil soğanın içinde 34 kalori, 4 g karbonhidrat, 1,8 g lif, 1,10 g protein, 0,2 g yağ, 0 miligram kolesterol, 17 ml g sodyum ve 212 g potasyum bulunmaktadır. Kaynatılarak elde edilen taze soğan suyu sindirim sorunlarınızı giderir. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardım eder. İltihabı önler, kas ve kemik bölgelerinde biriken iltihapla karışık ödemi gidermenize yardım eder. Sağlıklı hücre sayınızı artırır ve bu sayede bağışıklığınız güçlenir. Akciğerlerinizde biriken iltihabı temizler, balgam söktürücü özelliği vardır, gözleriniz için faydalıdır içeriğindeki A vitamini sayesinde gözdeki vitamin ve sıvıları dengelemeye yardımcı olmaktadır. Bunun gibi daha pek çok özelliği bulunan taze soğanı yetiştirmekte bir o kadar basittir. Bunun için bazı bilgileri bilmek gerekmektedir. Taze soğanın sulanmasına ve güneş sevip sevmemesine dair birçok bilgiye haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Yeşil Soğan Nasıl Sulanır? Yeşil Soğan Güneş Sever mi? İşte Taze Soğan'a Dair Bilgiler...

Taze soğan aynı zamanda salatalarımızın ve kısırlarımızın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Lezzetli ve aromatik tadı sayesinde kendini hemen belli eder. Yeşil soğan veya diğer bir adıyla da taze soğan olarak bildiğimiz bu sebzeyi acaba nasıl sulamalıyız sorusuna cevap verelim. 

Yeşil soğanlar genellikle yüzeysel bitkiler olarak bilinmektedir kökleri 40 ile 50 cm derinlikte yer almaktadır. Çok fazla nemli bir toprakta yetiştiriyorsanız çok fazla sulama yapmamalısınız çünkü bu taze soğanların çürümesine sebep olur. Soğanlar en fazla baş bağlamadan olgunlaşma evresine geçene kadar suya ihtiyaç duyarlar. Tam büyüme dönemlerine geldiklerinde haftada bir sulama yeterli olacaktır. Masura sistemde yetiştirilen soğanlar karık usulü, düzde yetiştirilen taze soğanlar ise yağmurlama şeklinde sulama yapmak yeterli olacaktır.

Şimdi gelelim yeşil soğan güneşi sever mi? Sorusunun cevabına. Güneş ışığını almayan ama güneşi görebilen alanlar taze soğanlarımızın hoşuna gidecektir. Direk yeşil soğanlarımızın üzerine gelen güneş ışığı sebzemizin yapraklarının sararmasına ve kurumasına neden olur. Böyle sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız gölge ama güneşi ve aydınlığı alabilen alanlarda dikimin yapılmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Şimdiden herkese kolay gelsin sağlıklı, taze soğanlar yetiştirmeniz dileğiyle.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yeşil Soğan Ekimi Nasıl Yapılır? İşte Kolay Taze Soğan Ekiminin Püf Noktaları...
Limon Nasıl Sulanır? Limon Güneş Sever mi?
Begonvil Nasıl Sulanır? Begonvil Toprak Değişimi ne Zaman, Nasıl Yapılır?
Ortanca Nasıl Sulanır? Ortanca Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!